• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Informacja
panowie, pisac kto bylby chetny na cyrkiel

kolega odchodzi z pracy i bedzie to OSTATNIE zamowienie w takiej cenie!

Ja sie też dopiszę tylko pomierzę frezarkę , czy można domówić dłuższe pręty ? jeżeli tak to jaka dł. max

dowolna
cyrkiel tez moge zrobic inny, ale to sie mija z celem bo do wiekszych srednic masz fabryczny cyrkiel ;)

wszystko zalezy jakie modele
szeroki ma taki sam rozstaw pretow
pasuje do frezarek z "okraglymi" stopami

Czyli jak wezmę szeroki to będzie bardziej uniwersalny, bo będą do niego też pasować frezarki z wąską stopą pasujące do standardowego?

Pawle czy rozwiązany został problem prostopadłego przyspawania kołka w cyrklu?

Czyli jak wezmę szeroki to będzie bardziej uniwersalny, bo będą do niego też pasować frezarki z wąską stopą pasujące do standardowego?
tak

Pawle czy rozwiązany został problem prostopadłego przyspawania kołka w cyrklu?
ja im robilem specjalny szablon
ale ze to zwykli fizole to go popsuli szybko...
teraz juz drugiego nie wykonam tak latwo bo tez zmienilem prace :/
ale postaram sie

panowie, prosze deklarowac CHĘĆ zakupu, a nie tylko gotowosc do zakupu

musze zamowic to odpowiednio wczesniej... i odpowiednio wiecej bo nie wiem czy bedzie kolejne zamowienie!
tak wiec pisac kto by chcial w najblizszym czasie to sie zamowi na zapas ;)

Czy byłby problem wykonać cyrkiel pod stopę o szerokości 12cm z trzpieniem 4mm. Jaką długość mają pręty i cały cyrkiel?

pret ma 360mm dlugosci (w tym 10mm na gwint)
podobnie cyrkiel

jak zmienia sie tylko wymiar, ale schemat cyrkla bez zmian to nie ma najmniejszego problemu w wykonaniu tego
czy trzpien 4mm beda mieli to nie wiem
mialem protowypowe cyrkle (ten drewniany) na srubce M4 i dlatego dalem wieksze srednice w produkcyjnych

standard ma 120mm w srodku, ale byloby na wcisk

Ja mam w drewnianym cyrklu śrubkę M4 zeszlifowaną do 3mm i wydaje mi się ona wystarczająca. Stopa frezarki Bass ma 120x160mm. Jaka jest odległość trzpienia od mocowania prętów? Obawiam się że po wycięciu otworu frezarka wpada z cyrklem w otwór, dlatego swój drewniany zrobiłem dłuższy i ma około 45cm.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót