• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Heissmann Acoustics Suzie "Q"

Reakcji
0
Hej, ostatni raz swoje głośniki robiłem jakieś 6-7 lat temu. Kolega ostatnio zapytał się mnie czy nie pomógłbym mu wybrać jakiś głośników. Stwierdziłem ze możemy zbudować i tak o to powstał ten post. Na pomiary nie było czasu, wybrałem ok 20 projektów, spodobała się Suzie (chociaż dopiero na etapie szukania projektów znalazłem tego Pana). Etap jest taki że zamówione są formatki, elementy zwrotnicy, głośniki i cala reszta. W sobotę najprawdopodobniej będziemy ruszać już z obudowami. Założenie było takie że budżet ok 2,5 - 3 tyś zł za wszystko. Oraz umiejscowienie głośników wewnątrz dużych półek przy TV. Stąd wszelakie BR z tyłu odpadły, a skończyło sie na Suzie. O dalszych etapach pracy będę wrzucać informacje, ale powiem tylko tyle że miło jest wrócić do budowania kolumn po tylu latach :) W planach jest kompaktowe 3 way dla mnie, ale o tym zapewne później :)

Link do projektu: Suzie

Prace na dzień dzisiejszy wyglądają tak jak na zdj. Dużym zaskoczeniem było dla mnie wydrukowanie na drukarce 3d cyrkla do frezarki. Spisało się to na medal :) Czekam teraz aż przyjdą głośniki i elementy zwrotnicy. Głośniki żeby dopasować otwory przed lakierowaniem. Wyklejane wszystko jest alubutylem, oraz do środka idzie wygłuszenie. Na całość idzie HDF.

Załączniki

• IMG_1719.JPG
    IMG_1719.JPG
    1.8 MB · Wyświetleń: 6
  • IMG_1721.JPG
    IMG_1721.JPG
    2.7 MB · Wyświetleń: 7
  • IMG_1724.JPG
    IMG_1724.JPG
    2.9 MB · Wyświetleń: 7
  • IMG_1726.JPG
    IMG_1726.JPG