A mógłby mi ktoś przyblizyć sposób klejenia forniru za pomocą tego kleju? Bo w karcie technicznej tego pattexa piszą coś o prasie i klejeniu na ciepło
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Kosztuje sporo ale wg mnie nie ma lepszego wikolu.
A mógłby mi ktoś przyblizyć sposób klejenia forniru za pomocą tego kleju? Bo w karcie technicznej tego pattexa piszą coś o prasie i klejeniu na ciepło
W przypadku pattexa wood pozostawianie na drugi dzień odpada. Klej jest bardzo mocny i dobrze zasycha, trudno go rozpuścić ponownie a na tym polega fornirowanie na żelazko.
Święta prawda, zrezygnowałem tego samego powodu pomimo że mam warunki do zabawy. Poza tym jest jeszcze wiele innych zalet, klej na bazie wody jest lepiej wchłaniany przez drewno, butaprem zawiara rozcieńczalniki organiczne które zachowują się inaczej. Itd. Itd.tylko ten smród nie pozwala na wykonywanie tego w pokoju, w którym się mieszka i śpi. Klej to na pewno będzie pattex wood, prawdopodobnie express
Jeśli masz zimno to zostaw dłużej, w 20 stopniach spokojnie wystarczy.czas ścisku wynosi ok 12 minut
Może warto zadać te pytanie inaczej. Czy są jakieś wady klejenia na ciepło żelazkiem bez prasy lub docisku?Czy są może jakieś spore zalety klejenia na ciepło
Jednak przebywam cały czas w Niemczech,
Krótkotrwały docisk to trochę za mało, najlepiej docisnąć powierzchnię i pozostawić na kilka godzin.