fforc9e Czy ty czytałeś wg to co Ci napisałem w poniższym temacie: ?:blink:
http://diyaudio.pl/showthread.php/16875-Mikrofon-pomiarowy
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Irek pamiętam też kiedyś pisał że może kalibrować inne mic... Tylko poco komu indywidualna kalibr. ? najczęściej jak już jakieś rozbierzności występują to na skrajach pasma. A jak robimy home made zwrotkę to najważniejszy jest przecież środek... | ![]() |
fforc9e Czy ty czytałeś wg to co Ci napisałem w poniższym temacie: ?:blink:
Ps. Podług pomiarów producenta SkanSpeak którego użyłem w hobbitach powinien miec fs około 44 natomias ma około 55!
Ps. Podług pomiarów producenta SkanSpeak którego użyłem w hobbitach powinien miec fs około 44 natomias ma około 55!
Masz na myśli Irka moderatora?a jeśli już koniecznie musisz to, Jacek z AH albo Irek z tego forum....
Masz na myśli Irka moderatora?
PS. Mówiłem, że to tylko plany i przy okazji rozpoczęcia nowego projektu MOŻE kupię tego Beringhra.
Z której str. by nie patrzał to i tak na pewno wyjdzie taniej, bo jak kupisz WM61a za 15zł i kawałek ALu rurki za 2zł to zostaje Ci ~300zł na kalibracjęCo do mikrofonu. Po prostu lubię dokładność. Skontaktuje się z Irkiem, zobaczę czy wychodzi taniej. Jak nie znacznie to biorę od ludzi z Cross Spectrum.
Skoro tak, to automatycznie każdy jeden pomiar który wykonasz MUSISZ zrobić w komorze bezechowej!, inaczej ty z mic za ~400zł z indywidualnym plikiem kalib. i ja z moim WM61a za 15zł będziemy mieli takie same wykresyCo do mikrofonu. Po prostu lubię dokładność.
Chodziło mi tylko o fakt, że producenci nie zawsze mówią prawdę a pomiary i kalibracje które nam udostępniają nie koniecznie muszą być zgodne z prawdą i poprawne w przypadku kalibracji.
chodzi o to że jak zamierzasz itak wykonywać pomiary u siebie w pokoju to po odpowiednim amatorskim przystosowaniu
Napisałem irek z wielkiej z przyzwyczajenia. No i irek jest moderatorem. Ale czy to ten irek?
Dokladnie tak mialem jak wpierw skladalem w pospiechu i jedna sciezka we wkladce sie urwala i nawet tego wpierw nie zauwazylem .Przyjrzyj się kabelkom w nich zwykle tkwi problem![]()
hazardzista.. lotka się zachciało ![]() Ja też zagrałem.. :flapper: | ![]() |
Linkwitz ?W środku siedzi trochę obwodów
A ja z góry wiedząc że i tak nie traficie poczekałem na kumulację :razz: | ![]() |
Bardzo łatwo można ostudzić swój zapał hazardzisty jeśli chodzi o Lotto. Wystarczy pomyslec jaka jest szansa, żeby wylosowały się liczby 123456 - wydaje się to niemal nie realne? I dokłądnie taka sama szansa jest na to, że wylosują się jakiekolwiek inne liczby (np. te które wytypowaliście). Lotto to taki "podatek dla słabych matematyków". Teoretycznie suma wygranych powinna równać sie sumie kasy za kupony, czyli powinna wyjść suma zerowa, ale tak nie jest, bo państwo kładzie swoją łapę na te pieniądze. fforc9e, wybacz ten offtop. | ![]() |