• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Iglaki 2.0 na STX T.9.100.8.MS i W.18.140.8.MCX

Reakcji
487
Po bardzo ciepłym przyjęciu pierwszych Iglaków, zaprezentowanych na Audio Video Show 2024, nie było wyjścia i musiały powstać kolejne, lecz większe - Iglaki 2.0.

Kontynuując tradycję - jest to kolejny tani i dość prosty do wykonania projekt zestawów głośnikowych, opartych o przetworniki firmy STX. Tym razem całość zapakowana w linię transmisyjną zamiast hybrydy MLTL.

Najnowszy projekt również będzie można zobaczyć i posłuchać na zbliżającym się Audio Video Show 2025, zatem korzytając z okazji zapraszam do naszego forumowego pokoju!

Niebawem dodam kolejne posty z projektem do skopiowania, a narazie fotka prężących się, większych braci ze sklejki iglastej :)

C.d.n.

Załączniki

• 20251020_102208.jpg
    20251020_102208.jpg
    155.1 KB · Wyświetleń: 106
Noszsz kur... Byłem na AVS, widziałem je, ale nie śledziłem wątku na forum , nie wiedziałem że to 2.0 i nie posłuchałem 🤦. Akurat grały te szare, też bardzo fajny dźwięk. Jest projekt na forum? Sorry za offtop.

Grały i to bardzo fajnie😁. Metallica od czasu do czasu leciała(moje klimaty). Brzmienie fajne, dynamiczne. Ta sklejka trochę nie w mojej estetyce ale dźwiękowo fajnie. Czekam na info, jak sobie poskładać i Iglaki 2.0
Pozdrawiam.

Powrót