Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dokładnie tak samo zareagowałem - szczególnie, że sam na tych głośnikach robiłem głośnik centralny pod tv i wiedziałem ile one kosztują.
Myślałem, że tylko ja to zauważyłem. Tez tak sądzę. Ciekawe tylko czemu wszyscy robią na przekór.Poza tym, pozioma konfiguracja MTM nie powinna być używana w centralnym głośniku kina domowego.
Ja zrobiłem obudowę dokładnie na wymiar szafki pod tv - dwa równolegle połączone W.12.100.8.MC i T.10.150.4.MS.Właśnie myślę nad adaptacją tego projektu pod centralny, ale chciałbym dać 2 głośniki STX W.12.100.8.MC rozdzielone wysokotonowym. No i teraz pytanie: połączyć je szeregowo, czy równolegle zachowując litraż obudowy? Zmienia się wtedy impedancja tak powstałego głośnika, więc jaki ma ona wpływ na zwrotnicę?
Co sądzicie o takim pomyśle?
Ciekawe tylko czemu wszyscy robią na przekór.
Adaptacja tego projektu na głośnik centralny jest niemożliwa. Poza tym, pozioma konfiguracja MTM nie powinna być używana w centralnym głośniku kina domowego.
Rozumiem.
Więc centralny na szerokopasmowym?
BTW, chyba odtworzę Twój projekt.
Wykonałem te kolumny. Naprawdę grają dobrze! Sporo zróżnicowanego basu, fajna stereofonia. Skrzynki wykleiłem matą 2,5 mm, oczywiscie wymiary przeliczone, w środku 6 pasków owaty, zgodnie z projektem. Niemniej w paśmie wokalu, ciężko mi nawet określić w którym dokladnie zakresie, jest sporo rezonansów. Zastanawiam się czy to wina wykonania/jakiegoś błędu czy może "ten typ tak ma"? Czy jest to jakoś do zniwelowania, np. wytłumienie, jakies zmiany konstrukcyjne? Tak jak w muzyce akustycznej to dodaje pewnej żywotności i wybrzmień, tak w wokalach trochę przeszkadza. Z góry dzięki!