• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Iglaki MLTL na STX W.12.100.8.MC + T.9.100.8.MS. Pierwsze DIY.

Jak wygląda sprawa powtarzalności parametrów głośników STX?
SPL- wersje v2 vs V3. Wykresy producenta:

Ostatnia edycja:
Mogę napisać do nich, a co do tego W.22.200.8.MCX_v3 co do niego dobierzesz?

Ostatnia edycja:
W.22.200.8.MCX_v3 to bardziej glosnik do 3 way. Oczywiscie da sie zrobic na nim duze 2 way, ale to raczej spore kompromisy.

Czyli pewno będzie to W.18.MCXv3? Jeszcze dobra cena a wyraźnie lepszy od plasticzaków.

Używam W.18.200.8.MCX_v3 97,00 zł jak i W.18.220.8.MCX 179,00 zł
Nie zauważyłem, aby ten droższy był jakoś wybitnie lepszym głośnikiem. Moim zdaniem oba są bardzo fajnymi driverami.

Teoretycznie da się zrobić, ale najpierw trzeba mieć głośniki w rece, pomierzyć ich parametry i wtedy można powiedzieć, do czego lepiej się nadają.

Czy owata w wersji pierwotnej ma wypełniać kolumnę na całą głębokość (choć luźno) na tym odcinku 53cm? Pytam bo mam owatę niby 300g ale o grubości 1,5-1,8cm. 6 warstw daje 9-9.5cm a głębokość jest 14cm. Ta owata nie sprawia wrażenia zbitej. Jest raczej puchata, luźna. Dać więcej warstw aby uzyskać te 13-14cm?

Powrót