Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
OK... dziękuję, nie jest aż tka źleale jednak poczekam na fornir ROSE lub TEAK... są zbyt "czerwone"
Daj znać proszę jak będziesz miał gotowe.
Pozdrawiam
Ooo, fajne porównanie, najtańsze głośniki STX vs (prawie) najtańsze głośniki SBacoustic.Monitory obok to "SBA na start"
Potrzymaj mi piwo...![]()
Raczej lekka modyfikacja zwrotnicy.Głośniki z SBA na start w aplikacji MLTL?
Na poprzednich stronach są dwie alternatywne zwrotnice. Uchylę też rąbka tajemnicy, że powstają Iglaki 2.0 z 18 cm midbasem i takim samym tweeterem, jak w obecnej wersji.Głośniki z SBA na start w aplikacji MLTL?![]()

Polecam spróbować zwrotnicy Pawła S. do Iglaków. Mnie bardziej przypasowała. Tak samo znikają w pomieszczeniu ale średnica i wysokie jakoś jakby lepiej niż w oryginalnej zwrotnicy. Za jakiś czas przełożę z powrotem pierwotne zwrotki żeby się upewnić czy te od Pawła bardziej mi pasują.Moje subiektywne porównanie Iglaków i SBA na start.
Iglaki: większy bas, jest mniej wysokich tonów, średnica też lekko wycofana. Wydają się budować lepszą scenę, ale są cichsze i mniej szczegółowe.
SBA na start: bas jakby czasem trochę pudełkowy i mniej wypełniony, ale bardziej zróżnicowany. Więcej wysokich tonów, średnica wyraźniejsza, grają trochę głośniej i bardziej szczegółowo. Nie znikają w pomieszczeniu tak jak Iglaki (może dlatego, że nie stoją na dedykowanych podstawkach, tylko na szafce RTV?).
Niskie tony wydają się mieć podobne zejście w obydwu konstrukcjach.
Trudno mi jednoznacznie określić, który projekt gra lepiej - choć różnice są słyszalne. Iglaki są mniej szczegółowe, SBA wydają się być bardziej męczące.
Gdybym mógł wybrać kilka cech z tych dwóch konstrukcji to życzyłbym sobie dociążonego basu i sceny jak z Iglaków oraz zróżnicowania w niskich tonach i wyraźnej średnicy jak w SBA. Do tego połączenie nie męczących wysokich tonów z Iglaków oraz większej szczegółowości jak w SBA na start.
a jeszcze inni kładą nacisk na efekciarski wyglądJednym pasuje bardziej efekciarskie granie, drugim bardziej wyrównane i spokojne.
Jak z altusami ;D