• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak pomalowac pokoik

Reakcji
0
Mam do was pytanie może macie jakos fajnie pomalowany pokoik swoj i mogli byscie sie podzielic zdjeciami zalezy mi nap na połaczonych 2 kolorach , lub jeden kolor z właczonymi elementami .Moj pokoik ma 12m i jest praktycznie kwadratem taki zwykły pokoik blokowy. Gdyby ktos mógł doc fotke swojego pokoju i jego umalowania to był bym wdzieczny, bo niemam ogólnie pomysłu jak go pomalowac

Co prawda zdjecia nie mam ale moge opowiedziec jak swoj pomalowalem. Otoz poczatkowo byl na niebiesko ale po jakims czasie sciany sie zabrudzily i trzeba bylo co pomyslec.. zrobilem tak:

Wzialem taka tasme klejaca papierowa , wykleilem na scianach z tej tasmy takie slupki jak na wykresie w excelu i srodek pomalowalem na taki jasny odcien zieleni. Jak farba wyschla zdarlem tasme i wyszly idealnie rowne scianki tych prostokatow. Efekt jest wysmienity :-)

A poniewaz lubie czeste zmiany teraz mysle o wyklejeniu pokoju jakims stylowym korkiem :-)

no nawet moze fajnie to wygladac a jakiej farby uzyc zeby uzyskac lepszy dzwiek ?? żarty ja mysle zeby pomalowac pokoik na pomarancz z jakims zótymi elementami

Pomarancz najlepiej wg mnie wyglada ciemny ,wrecz przechodzacy w czerwien polozony na tam fakturowanym tynku:-)

ja mam pomalowany pokoj w 2 odcieniach niebieskiego. najpierw wszystko jasno a pozniej ciemniejsze trojkaty na kazdej scianie sufit i ok 10 cm do sufitu biale. obrazek powinien wsztstko wyjasnic. pozniej dam fotke

Pomaluj sobie na zajebiście jaskrawy pomarancz, pożniej weż emulsje na szmate i wcieraj (w okrąg albo w inne wymyślne kształty)w ten pomarańczowy. Często mocz tą szmatke co by nie dotrzeć do starej warstwy farby. Jak wyschnie to efekt zajebienny, takie mazy (jak w plusie:P). Ja tak robiłem u siorki, nie mam zdjeć , ale jak bede miał aparat to dam linka do zdjęcia. Możesz zamieniać barwy, żółte ściany a pomarańczowe mazy, efekt zaqrw...!!!! :-)

dobry pomysł... to by była metafora głębokiego basu i alegoria jedwabistych sopranów :D

oki dobra jest spoko widze sie panowie znacie na malowaniu scian hehe ja otoz gipsuje sobie wlansie pokoik i bede mial jak pupa niemowlaka <lol> Nie wiecie moze jaki kolor robi zludzenie ze pokoj jest wiekszy ??

hellrider napisał:
oki dobra jest spoko widze sie panowie znacie na malowaniu scian hehe ja otoz gipsuje sobie wlansie pokoik i bede mial jak pupa niemowlaka <lol> Nie wiecie moze jaki kolor robi zludzenie ze pokoj jest wiekszy ??

powies lustra do okola , bedzie sie wydawal ogromny :)

i imprezki ciekawy efekt uzyskasz jak odpowiednie oświetlenie zrobisz...
i pare stroboskopów dasz :)

[ Dodano: 2005-07-07, 14:27 ]
Tato Muminka, wiesz że zaczynam myśleć serio na temat Twojego pomysłu:)

Tatusiu-- tak se mysle nad twoja wypowiedzia i wydaje mi sie ze za ta kase ktora wydalbym na lustra wymalowalbym cale mieszkanie hehe Ale dzieki za propozycje :] Te lustra nadalyby sie jak bys chcial gladac kobiete twojego zycia z kazdej strony lezac sobie na lozku <lol2>

Osobiście leżąc sobie na łóżku z moją kobietką to wole patrzeć na nia a nie na lustra... ale "różni ludzie różne potrzeby" ....:P

Heheh
Oczywiscie pomysl z lustrami byl raczej tak na pol serio bo wiadomo ze koszty byly by ogromne :) W kazdym razie optycznie pokoj napewno by sie powiekszyl :)

1.u mnie sciany sa takie... 3 a 4 jest oliwkowa... (fota robina z lampa)

2. fota bez lampy

3. pomaranczowy i oliwka

Powrót