Oczywiscie ze sie nie obrazam, "przyszedlem" na to forum wlasnie po to zeby sluchac rad i sie uczyc.
Widze teraz ze popelnilem chyba blad, jesli juz mam robic sub to chyba raczej na GDN-22-120-4-SS. Nie wiem czemu ubzduralo mi sie ze wszystkie glosniki w "kinie" sa 6 Ohm, tymczasem sub jest 3Ohm. Niestety nie jestem w stanie sprawdzic jakie sa realnie wartosci na wyjsciach, po prostu nie mam do tego ani urzadzen ani wiedzy. Przepisze natomiast wszystko to co mam na temat wzmacniacza i glosnikow w instrukcji.
WZMACNIACZ:
Wyjscie glosnikow przednich - 40W(6Ohm)/kanal
Wyjscie glosnik acentralnego - 40W(6Ohm)
Wyjscie glosnikow tylnych - 40W(6Ohm)/kanal
Wyjscie subwoofera - 50W(3Ohm)
Zakres czestotliwosci - 20Hz - 20KHz
Stosunek sygnal/szum - 75dB
Separacja kanalow - 50dB
Czulosc wyjscia - (AUX)500mV
GLOSNIKI
SATELITY/CENTRALNY /// SUBWOOFER
impedencja 6 Ohm x 5 3 Ohm
-------------------------------------------------------------------------------------
zakres czestotliwosci 150Hz - 20KHz /// 30Hz - 150Hz
-------------------------------------------------------------------------------------
poziom cisnienia akustycznego
82dB/W/M /// 85dB/W/M
poziom wejscia 40W /// 50W
maksymalna moc wyjsciowa
80W /// 100W
dalej sa wymiary i waga
pobor mocy kina to 110W i waga 6,3Kg. Jest naprawde ciezkawe i dlugie, do tego wiatrak chlodzacy.
Jak to kupilem (wysylkowo) i posluchalem to od razu zanioslem do serwisu bo myslalem ze jakies nie wyregulowane czy cos ale okazalo sie ze to tak ma byc. Cos musze z tym zrobic a wymiana na nowe/inne odpada wiec wyszedlem z zalozenia ze po kawalku zrobie suba i komplet satelitek, z prawdziwych glosnikow.
[ Dodano: 2005-04-23, 06:14 ]
Z tym glosnikiem doszedlem do takich wynikow jak powyzej, bede wdzieczny za komentarze. Wszystko wydaje mi sie jest tak jak chcialem, bedzie to kostka o wewnetrznych wymiarach 27x27x27 z grubego MDF co da mi suba po okolo 30cm zewnetrznie. Doczytalem na forum ze do tego glosnika powinno byc okolo 30l ale te wykresy wygladaly wtedy sporo gorzej. Rurka okolo 8cm i dlugosc tak zeby miala niecale 10cm do przeciwnej scianki. Oczywiscie nie wiem czy to wszystko mi cokolwiek da...