Ponoc kibole dobrze w klate wala, ale nie wiem jak "to" zamontowac w obudowe...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Filtr o dobrej odpowiedzi impulsowej?
Zwiększ ilość czynnika aktywnego, czyli czynnej powierzchni mebran basowych, zamontuj w nie mulących obudowach np. zmajstruj dostatecznie wielkie tubiszcza, podłącz do jakiegoś silnego wzmaka. Będą upragnione odczucia. Może zadowoli Cię parka powiedzmy, 18 calowców na basie (takie dwa to 2,5 metra kwadratowego cisnących powietrze membran, w dostatecznie małym pomieszczeniu wywiną powieki w oczach).dynamiczny bas który "czuć" przy niewielkiej mocy ?
dynamiczny bas który "czuć" przy niewielkiej mocy
Bo jak niby chcesz slyszec bas, ktory czuc przy niewielkiej mocy, skoro to jest zaprzeczenie praw fizyki i akustyki? Zeby bas mozna bylo odczuc, to trzeba wytworzyc duze cisnienie, a do tego wymagana jest moc. To troche tak jakbys chcial miec auto, ktore przy przyspieszeniu bedzie wbijac w fotel, ale do setki bedzie przyspieszac 15 sekund.
Zrób sobie T-Line na 12" głośniku o dobrej skuteczności, zasil jurnym wzmacniaczem i tyle w temacieJak uzyskać dynamiczny bas który "czuć" przy niewielkiej mocy ?
Naprawdę musisz uzupełnić wiedze, bo aż się nie cche odpowiadać w takim temacie.
Zastanawiam się nad tym problemem od dawna. Co decyduje że jedne kolumny po prostu grają, a drugie grają tak dynamicznie że czuć lekko ciśnienie akustyczne na ciele prawie jak na koncercie.
Słyszałem kiedyś u kolegi jak grają jego Prism Audio Onyx 100 w których właśnie był ten efekt odczuwalny.
Myślę, że to zasługa 2 rzeczy:
1. Powierzchnia membran
2. Widziałem kiedyś wykres przenoszenia tych kolumn i rzeczywiście bas jest lekko podbity względem reszty.
To tyle chciałem dodać