• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak zmierzyć charakterystykę kolumn ???

Reakcji
0
Chciałem się dowiedzieć czy możliwe jest żeby "domowym" sposobem np. za pomocą jakiegoś programu i mikrofonu zmierzeyć rzeczywistą chcarakterystykę częstotliwościową kolumn ???

Speaker Workshop + preamp + WM61(lub podobny) i można zabierać sie do pomiarów, na dłuższą mete przyda sie również JIG

W ostatnim numerze Elektroniki dla Wszystkich masz pierwsza czesc artykulu J.Sobolskiego (autora tej strony)z ukladem JIGa z wzmacniaczem (bez zasilacza, obudowy i mikrofonu 60zl)
ale dowiedziec sie tez mozna , jak tego uzyc do SW.

To co zaprezentował Igod wydaje się być dość ciekawym rozwiązaniem.Ciekawszym od tego co na co dzień używamy.
Tylko cholera u mnie kupić EDW graniczy z cudem normalnie.A wysyłkowo 2 numery (3 i 4) wychodzi 30zł.Paranoja normalnie.
PCB mam,ma ktos może reszte?

no jak mina prawa autorskie.
Mowicie o grabieniu autora cyklu (co szcunek z realizacja przez AVT) na jego wlasnej stronce :)

Ograbianie?
Przyglądnij sie Marku na to co poniżej.
TO JEST OGRABIANIE!!

42rvay6clj1twl4w.jpg

no fakt mam ten luksus ze mam Empik po drodze...
moze sie w archiwum elektronicznym EdW pokaze jak sie cykl skonczy
Osobiscie twierdze ze mimo dobrej plytki zestaw AVT z "kompletem" elementow tez sporo kosztuje i jesli ktos ma w swojej miejscowosci sklep elektroniczny to zlozy taniej
A tak wogole to normalna przesylka kosztuje 5,5 zl a koperta 50gr wiec faktycznie cenia sobie wysylanie gazet.

Edw najczesciej mozna dostac na stacjach pkp, tam jest chyba nawet najwiekszy wybor gazet

Powrót