• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka skrzynia do 2-way GDWK-10-200-8-PJ i GDN-16-50-8-SC

obserwowałem aukcje z głośnikami ale allegrowicz zakończył ją przed czasem nie informując nikogo o tym nawet nie wiem w jakiej cenie poszły :C jestem na niego zły z miałem sobie sprawić taki piękny prezent na mikołajki :Mad:

no wiem tylko tam za komplet zapłacił bym w najlepszym przypadku tyle co za jednego niskotonowca :D

Niekoniecznie bo można ustawić sobie maksymalną cene do której twoja oferta będzie dążyć także np. Jakiś gość zalicytował za 30zł , ale jego maxymalna oferta to 150zł.

Ja już mam praktycznie wszystko do budowy GDN 14 SCX + GDWK PJ. Muszę jeszcze wybrać fornir. Moje będą jako aktywne monitory. Każda kolumna będzie miała swój wzmacniacz we wnętrzu. Muszę tylko rozwiązać kwestię kabelkologii, czyli jak doprowadzić sygnał i zasilanie żeby sterować nimi z jednego miejsca (na jednej kolumnie, albo z oddzielnej skrzyneczki).

Ostatnia edycja:
Moje będą jako aktywne monitory. Każda kolumna będzie miała swój wzmacniacz we wnętrzu. Muszę tylko rozwiązać kwestię kabelkologii, czyli jak doprowadzić sygnał i zasilanie żeby sterować nimi z jednego miejsca (na jednej kolumnie, albo z oddzielnej skrzyneczki).

dlatego wygodniej dac wzmacnaicz w jednym miejscu

Ja już mam praktycznie wszystko do budowy GDN 14 SCX + GDWK PJ. Muszę jeszcze wybrać fornir. Moje będą jako aktywne monitory. Każda kolumna będzie miała swój wzmacniacz we wnętrzu. Muszę tylko rozwiązać kwestię kabelkologii, czyli jak doprowadzić sygnał i zasilanie żeby sterować nimi z jednego miejsca (na jednej kolumnie, albo z oddzielnej skrzyneczki).

w tej sprawie Ci nie pomogę ale z chęcią zobaczę jak ci idzie robota :D

---------- Post dodany o 18:04 ---------- Poprzedni post o 16:36 ----------

w tej sprawie Ci nie pomogę ale z chęcią zobaczę jak ci idzie robota :D

Znalazłem trochę wolnego czasu i pojeździłem po stolarzach i stwierdziłem ze ten projekt na obudowę jest troszkę zbyt kosztowny i teraz rodzi się prośba o wasze projekty na 2-way'e(jakieś linki czy zdjęcia) i jakiś ogólny kosztorys

pojeździłem po stolarzach i stwierdziłem ze ten projekt na obudowę jest troszkę zbyt kosztowny i teraz rodzi się prośba o wasze projekty na 2-way'e(jakieś linki czy zdjęcia) i jakiś ogólny kosztorys

co jest za drogie?
malutkie monitory sa za drogie?
to co ty chcesz zrobic jeszcze tanszego?

tak apropo byłem dzisiaj w obi i jedynie co mieli to płyta wiórowai sklejka więc nic ciekawego. Ale spotkałem się z fajnym materiałem o nazwie Styrodur i mam takie pytanie czy da sie zrobic z tego oboudowe jest to dosyc twardy i mocny material ale jest to pianka wiec czy to sie nadaje ?? Wiem ze jest do dosyc abstakcyjny pomysl :D

na jagiellonskiej 54 masz sklep sek
maja kazdy mdf i idealnie przycinaja

a jak nie to kup wior i tez bedzie dobrze

Powrót