Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
@BioCannabis
Mógłbyś podać średnica BR mniej-więcej ?
Uzasadnij dlaczego tak się dzieje. Jaka jest różnica, kiedy np. 60 watowy i 300 watowy wzmacniacz gra z mocą załóżmy 50w w najwyższym impulsie jaki może się pojawić na skali. Dlaczego 300 watowy ma grać niby lepiej? Tylko nie mów o sytuacji, kiedy maksymalny impuls przekroczy moc słabszego wzmacniacza, bo głuchy usłyszy, że zniekształca i pierdzi.
Tak więc Gdy ten twój 60w wzmacniacz będzie już prawie w klasie B, to ten 300w będzie w środku AB jeżeli tak to można nazwać.
Nie wiedziałem że daje się aż tak długie bs'y
Mam od kolegi bs 7,5 cm, może być ?
Czery wyjścia, ale tylko 2 kanały tak naprawdę.Ten głośnik proponowany przez ciebie mam podłączyć do dwóch ?
Jeśli chcesz to razem z kolumnami na 1 wzmacniaczu to żeby zestroić to odpowiednio może być bardzo trudno. Musiał byś kupić 2 pasywne zwrotnice, koszta minimum 60zł, i byś miał problemy z zestrojeniem suba z kolumnami, bo grał by bardzo wysoko, i nie miał byś jego regulacji głośnosci. Możliwe nawet, że musiał byś puścić kolumny przez dobrze dobrany kondensator.Jak ustawie treble na zero to wtedy inne głośniki będą praktycznie niesłyszalne.
I wtedy będzie grał flegmatycznie, bez kontroli, w ogóle taki muł bez wykopu, ta?
Paweł tak napisał.A czy tak napisałem?
bez tego on tylko pomrukuje i nie pokazuje prawie zadnych swoich mozliwosci...
Właśnie na odwrót - na średnicy i wysokich tego się nie usłyszysz, bo tam nie panują duże prądy. Dopiero przy basie usłyszysz, bo wtedy potrzeba mocy a zatem prądu i napięcia.
Co zagra lepiej. Głośnij niskiej klasy pod 300w, czy głośnik dobrej klasy pod 50w?
Jego bas i barwa na każdym ze wzmacniaczy była deko inna
Dużą role do tego czy głośnik zagra pod tymi 60W odgrywa mms, BxL, i wysokość i średnica cewki (jej waga).
W przypadku głośnika mniejszego, z małą masą membrany, cewką 2', i sporym układem magnetycznym, jest wieksza mozliwosc ze wystarczy mu mniejsza moc do kontroli membrany i ruszenia mniejszej cewki, a w odwrotnym przypadku - z ciezką membraną, dużym układem drgającym, a małym bxL, czyli takie mulatory do kina typu XXLS niestety nie wystarczy im te 60W by zagrało to poprawnie
No bo każdy wzmacniacz gra nieco innym charakterem
No bo każdy wzmacniacz gra nieco innym charakterem
Mamy załóżmy XXLS 12. Podłaczamy go pod 60w i 300w. Na obu wzmacniaczach osiągamy moc 50w przy najwyżym impulsie jaki może pojawić się na skali. Czy w takiej sytuacji jest możliwe żeby przy 60w wzmacniaczu brakło mocy do napędzenia cięzkiej membrany?
Mamy załóżmy XXLS 12. Podłaczamy go pod 60w i 300w. Na obu wzmacniaczach osiągamy moc 50w przy najwyżym impulsie jaki może pojawić się na skali. Czy w takiej sytuacji jest możliwe żeby przy 60w wzmacniaczu brakło mocy do napędzenia cięzkiej membrany? Jakby nie patrzeć oba wzmacniacze odają wtedy identyczną ilośc mocy...