• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki glosnik do malej plaskiej skrzyni ?

to nie tak
to tylko twoje mylne spostrzezenie
lepiej gra ci calosc jak front jest na full bo sub ciagnie sie z tylu
w ten sposob sztucznie niwelujesz ten efekt
sub z frontem powinien byc tak pociety aby fazowo zgrac oba glosniki
i aby sub byl wklejony we front
cytujac klasyke - jestem w mylnym bledzie ;)
Pokombinuje wiec jeszcze ale faktycznie sub jakby ciagnal sie z tylu. Probowalem roznych cięć, odwrocenie jego fazy itp.
Dopiero po puszczeniu pelnego pasma na przod calosc sie (byc moze sztucznie) ale dobrze zgrywa i mi odpowiada.
Powiedzcie mi jeszcze taka rzecz - jesli kiedys zakupilbym radio z czasówką i "zwrotnica" czy mozna i praktykowane jest podlaczenie w ten sposob ze jedno wyjscie idzie do wzmaka na suba, drugie na wzmaka na woofery a wysokie moga byc wtedy zasilane z końcówki z radia ?

Powiedzcie mi jeszcze taka rzecz - jesli kiedys zakupilbym radio z czasówką i "zwrotnica" czy mozna i praktykowane jest podlaczenie w ten sposob ze jedno wyjscie idzie do wzmaka na suba, drugie na wzmaka na woofery a wysokie moga byc wtedy zasilane z końcówki z radia ?
moga byc ale to zalezy od mozliwosci radia
moj kolega na takim rozwiazaniu (mid i tw zasialany tylko z radia) wygrał mistrzostawa polski i europy chyba 2 razy z rzedu

walcz dalej z pozycja suba, faza i cieciami
musisz go znalazc z przodu
jak przestaniesz go slyszec to bedzie oznaczac ze juz jest dobrze

no chyba, ze woofer-sub sa glosnikami calkowicie do siebie nie pasujacymi
woofer jest szybki i dynamiczny a syb sie poprostu ciagnie
ale to juz extremalny temat

Powrót