• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki klej najlepszy do forniru

Status
Ten wątek został zamknięty.
Kupiłem classic bo wyszedł znowu w nowej formie, bardziej leistej i ta już odpowiada najbardziej.. Pucha ok 26zl/0,8L

moment w castoramie w chorzowie sie pojawil 28 zł/800ml kupilem dzis dwie puszki na zapas :)

Szczerze mówiąc chciałbym odświeżyć trochę tam ponieważ ostatnio miałem okazję zrobić trochę formatek przy użyciu wikolu na gorąco. Wrzucę w najbliższych dniach jakieś fotki ale jestem zachwycony łatwością i wynikiem końcowym. Bez smrodu szkodliwego butaprenu lub innego kleju kontaktowego działa się naprawdę fajnie, no i co najważniejsze bez konieczności ściskania co w przypadku niektórych powierzchni jest utrudnione.
Zaczynam zastanawiać się czy nie wyciągnąć z szafki kleju kostnego i zagotować ponownie ten śmierdzący kisiel. Może być to jeszcze Lepsza metoda na ciepło niż wikol.

Metoda na ciepło jest bardzo szybka, tylko zależy do jakiego forniru, bo ten potrafi pękać przy podgrzewaniu, a jak da się za dużo kleju to potrafi szczelinami wyjść i się wtedy zapieka i niestety to widać.

i tez zalezy od wikolu. mi kiedyc to wychodzilo bardzo dobrze (drugie kolumny pierwszy raz tak fornirowalem)
ale kolejne proby wypadaly nie ciekawie

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót