• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki subwoofer ???

Reakcji
0
Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum . Posiadam wzmacniacz Magnat classic 360 .
Poszukuję do niego głośnika niskotonowego który by służył jako subwoofer .
Cena jaką przeznaczyłem na ten głośnik to 150 zł .

Myślałem o:
W.STX.12.2.500.4.F.S.MC
W.STX.12.2.300.8.F.S.MC
SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP

Poszukaj na forum tematów z subwooferami i poczytaj je. Jest tego bardzo dużo.

No wiem . Szukałem ale nie znalazłem nic związanego w szczególności z tym wzmacniaczem . Głośniki występują ale nikt nie porównywał ich dlatego tu piszę .

No tak taki wzmacniacz to i akurat z nim nie było porównań.

A może coś cokolwiek było o tych głośnikach?

Przeglądałem inne tematy to są porównania z innymi głośnikami ale przeważnie są one podpięte pod mocniejsze wzmacniacze, a ja chcę dobrać coś to tego wzmacniacza

Z przodu mam diory gds 1307 więc nie wiem czy da rade ten wzmacniacz i subwoofer ale skoro jest 4 kanałowy to subwoofer można na mostku puścić a 2 kanały zostają na przód .
No wiem że domowe i dlatego nie wiem co wybrać . Widziałem u ludzi takie głośniki które służą jako subwoofer w domu i w aucie .

to teraz tak

STX SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP jest OK pod wzgledem brzmienia, ilosci basu i zejscia, ale niestety na twoich 150w ledwo zagra. tzn grac bedzie, ale bedziesz wyraznie slyszal ze mu malo
czekam na ceny od kolegi i wystawiam je na wyprzedazy

za te pieniadze na aukcjach nie widze nic ciekawego...
mozliwe ze w tej cenie mialbym calego suba idealnego pod ten wzmacniacz. musze tylko brata zapytac czy chce sie go pozbyc

Polecę coś nietypowego:) sub z zestawu logitech z2300:) za 200zł da się kupić z uszkodzoną elektroniką(sprzedasz ją spokojnie za 100zł) i za 100zł masz naprawdę fajnego suba na 8" głośniku(nie jest opisany ale czytałem wiele razy że to tang band lub produkcja tang banda). Zagra Ci to ciepło nisko i będzie łatwy do napędzenia:) Przy takim zabiegu mamy suba za ok 100zł który potrafi naprawdę fajnie zagrać:)

Wiem że kiszka , ale nie mam zbyt dużo funduszy na kupienie jakiegoś innego , takiego akurat udało mi się zdobyć prawie za darmo i chce dobrać do niego subwoofer do 200 zł albo głośnik do 150 zł . Obudowę bym sobie załatwił :D

A może coś takiego:
Blaupunkt EMb 1200
PHILIPS PXS120 400 Wat 30cm
CRUNCH BLACKMAXX CBL
PIONEER TS-W303F

Ostatnia edycja:
Powrót