• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki subwoofer ???

Polecę coś nietypowego sub z zestawu logitech z2300 za 200zł da się kupić z uszkodzoną elektroniką(sprzedasz ją spokojnie za 100zł) i za 100zł masz naprawdę fajnego suba na 8" głośniku(nie jest opisany ale czytałem wiele razy że to tang band lub produkcja tang banda). Zagra Ci to ciepło nisko i będzie łatwy do napędzenia Przy takim zabiegu mamy suba za ok 100zł który potrafi naprawdę fajnie zagrać

Jak to gra, to golf trojka tdi jest wypas fura... Ten sprzet ma spore mozliwosci w spl, ale dudni i muli jak kazdy inny glosnik komputerowy. Byc moze nowa solidna obudowa cos by zmienila i sam glosnik byc moze nie jest taki kiepski.

To dobrze ze gralo ale mi chodzi aby dobrac jakis dobry subwoofer bo jak wiadomo kazdy jakis gra. A co myslisz o tych pozostalych

Blaupunkt EMb 1200* diyaudio.pl/obrazki.html *
PHILIPS PXS120 400 Wat 30cm
CRUNCH BLACKMAXX CBL
PIONEER TS-W303F

Patrzylem na internecie i wszystkie oprocz blaupunkta maja dobra efektywnosc , moc tez calkiem dobra i cena przystepna

Jak to gra, to golf trojka tdi jest wypas fura...
A no jest wypas fura w swojej cenie:P Pogromco zwróć uwagę co napisałem: ,,Przy takim zabiegu mamy suba za ok 100zł który potrafi naprawdę fajnie zagrać" Zaproponuj innego gotowego suba za 100zł który zagra lepiej:) Sprzedałem takie 2szt do aut i 2szt z zestawau z5500 i każdy klaskał uszami bo wiele nie słyszał jedynie jakiś wynalazki marketowe które kosztowały 200zł w lidlu:P Kolega jest początkujący, wzmacniacz ma równie wysokich lotów jak i przyszłego suba więc nie popadajmy w skrajności:)
Paweł puściłeś już dls-a?
O właśnie, Paweł ma bardzo fajnego dlsa w rozsądnych pieniążkach

No tak... Zawsze na początku sub musi być wielki,minimum12" i musi mieć chociaż te 500w:D te 8" z logitecha potrafi nawet zatelepać lusterkiem jak będzie taka potrzeba, ale już koniec na jego temat bo będzie że wciskam na siłę:P

A no jest wypas fura w swojej cenie:P Pogromco zwróć uwagę co napisałem: ,,Przy takim zabiegu mamy suba za ok 100zł który potrafi naprawdę fajnie zagrać" Zaproponuj innego gotowego suba za 100zł który zagra lepiej Sprzedałem takie 2szt do aut i 2szt z zestawau z5500 i każdy klaskał uszami bo wiele nie słyszał jedynie jakiś wynalazki marketowe które kosztowały 200zł w lidlu:P Kolega jest początkujący, wzmacniacz ma równie wysokich lotów jak i przyszłego suba więc nie popadajmy w skrajności

Jak dla poczatkujacego to napewno bedzie ok, bo ten glosnik sporo potrafi choc jego brzmienie jest dosc jednostajne. Nie wiem jak to sie przeklada na dzwiek w samochodzie. Wiadomo, ze mlodzi lubia spory bas w bagaju :)

jak nie znajdziesz nic uzywanego o mocy 100-180w to bierz STXa
skrzynki tanio mam pod te glosniki
na wyprzedazy beda tylko wersje 2x4r

Czyli mówisz że w razie czego to w ostateczności ten STX SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP ? Z tego co patrzyłem to efektywność ma słabą bo tylko 88 db . A tamte więcej mają .

Czemu sądzisz że brakuje mocy ? PHILIPS ma on 150 wat rms . Pioneer ma 160W rms . Co sądzisz ?

A czy w OZ też da radę, na stronie nie widziałem takiej sugestii. Mam w domu 12" w OZ i miała iść później do auta ale na tyle mnie zaskoczyła że nie szukam na razie to nic innego.
Do 12" jest 30L to ta 10" 25~27 była by ok ?

Powrót