• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki subwoofer ???

Podczepię się do tematu. Ile trzeba wydać na maty, żeby wygłuszyć średniej wielkości sedana (toyota avensis)? Pytam ponieważ też mnie to czeka i chce przeliczyć siły na zamiary. Jest sens wygłuszać tyle drzwi? Nie bardzo mi się to widzi.

po to wychodzi kabel remote z radia - przy włączaniu radia podaje sygnał na wzmacniacz i wtedy dopiero zaczyna pobierać prąd..

Ok. Dzięki . Wszystko elegancko napierdziela . Nie wiedziałem że taka mała moc a bd tak głośno :D Jestem bardzo zadowolony z tego zestawu :D Głośnik narazie gra na jednym kanale , nie jest zmostkowany . Mi to zdecydowanie wystarczy. Teraz tylko wygłuszyć drzwi z przodu i bd wszystko :D

---------- Post dodany 19.10.2013 o 15:34 ---------- Poprzedni post 17.10.2013 o 17:49 ----------

Potrzebuję aby ktoś mi pomógł w dobraniu , obliczeniu odpowiedniej obudowy do tego głośnika PHILIPS PXS120 400 Wat 30cm ?

Noo powiem Ci że całkiem ładnie gra i bas też fajnie nisko schodzi . Patrzyłem parametry głośnika który w niej siedział to też był o mocy 150 wat rms. Może coś takiego mi się uda wykonać ? Co o tym myślisz ?

jak sie podoba to taki typ obudowy moze zostac
ale daj mu z 30 litrow
potrafisz sam wykonac pochylona skrzynke?

Dzięki . A powiedz mi gdzie zrobic otwor bass reflex ? lepiej z tylu kolo pochylonej scianki taka szczeline jak w tamtej obudowie czy z przodu tak jak w linku ktory podales ?

Powrót