Luszti, to nie dział ogłoszeń...
Swoją drogą to nie wiem czy kolega powinien się pakować w Uniampa, skoro ma problemy ze zrozumieniem podstawowych zagadnień... Źle przykręci tranzystory i weź tu tłumacz jak to naprawić... :/

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
magnetofon kasetowy
wzmacniacz oparty o schemat Unitra PW7020
Bez sensu. LM praktycznie nie szumi, a każda Unitra wręcz przeciwnie![]()
Jak widać lm wypada lepiej.
Unitra PW7020
Nie mącie koledze w głowie.kolego proponuje Ci zrobić taki wzmacniacz http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1911145.html
Nie wiem jak jest z tymi LM ale jednak wolałbym tranzystory
Z teorii i praktyki wzmacniacz powinien mieć 120% mocy znamionowej kolumny. Jak se wtedy przekręcisz potencjometr na 100% to zaraz go obniżysz bo głośniki będa ci charczeć i mozesz je uszkodzić. Zapas mocy jest konieczny do prawidłowego wysterowania zestawu głośnikowego zachowując kontrolę i małe zniekształcenia.To niech ktoś mi wytłumaczy czy mogę dać wzmacniacz głośniejszy od mocy kolumny RMS? Oczywiście zakładając, że zamierzam słuchać muzyki przekręcając potencjometr od 0% do 100%.
To juz zostało wyjaśnione w poprzednich postach... Trzeba czytać ze zrozumieniemZawsze myślałem, że wzmacniacz ma mieć 60% mocy kolumn.
:bored:Ostatnio czytałem fajny temat na elektrodzie