• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki zestaw?

Nie na temat...
Marcy$, skoro juz sie wypowiadasz na ten temat...
co bys wybral - te tonsile czy ten tani zestaw GMS? (nigdy nie pamietam oznaczen)
bo musze cos taniego bratu kupic a nie mam czasu za bardzo...

Pawel S. napisał:
Nie na temat...
co bys wybral - te tonsile czy ten tani zestaw GMS? (nigdy nie pamietam oznaczen)
Na GMSie kiedyś garnki zbierali, ale wtedy za strojenie tego wziął się Guru. Nie wiem jak to gra z fabryki:)
Spróbowałbym Tonsile chyba.

Nie na temat...
Pawel S. napisał:
Powtórzę się:
Zajrzyj na strefę car audio i zagadaj do powalla, z tego co wiem miał do czynienia z GMS 960, helixami DB, a tonsile ma u siebie(same woofery, bo na temat tweeterów i zwortnic zbyt pochlebnie się nie wypowiadał)
:wink:

Z tego co się orientuje to Tonsil speed ma taki sam tweeter jak mission z allegro.

Same woofery ze speeda są bardzo przyjemne, ale nie jest to sprzęt do trzepania nogawkami, bo po prostu nie wyrobią. Słyszałem je na sony XM3040 w VW T4. Grało to całkiem przyjemnie. Na niewiadomo jakie zejście i ilość basu nie można liczyć, ale nie jest tak, że nie ma go wcale. Gra on miękko(czyli tak jak nie lubie :P )
W przypadku GMS problemem jest głębokość montażowa(65mm), która powoduje, że te głośniki nie pasują wszędzie(np. odpada astra F).

Tak wygląda wnętrze zwrotnicy z tonsila/velocity:
4436716401.jpg

to co polecacie do "trzepania nogawkami" bo lubie jak jest taki fajny kick bas coś co by sie zgrało ładnie z IT MDS08.

No to może się wtedy znajdzie R6A albo Dego PO. Ale wtedy do wykopu to mocniejszy jednak wzmak. Da radę do grania normalnego, ale do wyciskania soków już mniej.

Wezme chyba tonsile to wkońcu moja 1-sza instalka więc nie ma co przeginać później i tak pewnie będe to zminiał x razy hehe zawsze chce sie wiecej i więcej.

Powrót