• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakie nutki aktualnie goszczą w waszych umysłach?

Utwór, o którym przypomniałem sobie niedawno. Myślę, że nie pojawił się tutaj w ogóle... Skomponowany jako opening do FENOMENALNEGO Ghost In The Shell 2: Innocence Za każdym razem kiedy go słucham powoduje u mnie charakterystyczne "ciarki na ciele".... Gorąco polecam!

Wersja symfoniczna:

O ile instrumentalnie utwór jest bardzo dobry, to niestety ale tego skośnookiego pisku nie jestem w stanie słuchać, wyjątkowo nie trafia do mnie coś takiego ;)
Ja podrzucę pewnie znany utwór, ale warty przypomnienia sobie :)

A jak już jesteśmy w temacie soundtracków to nie można pominąć Hans Zimmera... w tym miejscu chciałem wrzucić jakiś jego utwór, niestety każde jego dzieło ma w sobie coś i nie jestem w stanie wybrać tego naj. Soundtrack Gladiatora, Incepcji, Króla Artura, Karmazynowego przypływu czy choćby wszystkim znany motyw z Piratów z Karaibów, wszystko warte posłuchania. Mnie szczególnie wchodzi przy obecnej sesji, idealnie rozluźnia i relaksuje :)

Hans Zimmer to geniusz. Jeden z najwspanialszych twórców muzyki filmowej. Cieszę się, że o nim wspomniałeś. Trochę klasyki:
Rain Man
Driving Miss Daisy Score
Toys
The Lion
Crimson Tide
The Rock
As Good as It Gets
The Prince of Egypt
The Thin Red Line
Mission Impossible
Gladiator
The Road to El Dorado
Black Hawk Down
Hannibal
Pirates of the Caribbean
The Last Samurai
Spanglish
Madagascar
Batman Begins
The Da Vinci Code
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Kung Fu Panda
Frost/Nixon
The Dark Knight
Sherlock Holmes
Inception

Wybaczcie za ilość :) Jutro będzie Trevor Jones

Nie na temat...
To fakt, komponuje świetne utwory, ale żeby usłyszeć naprawdę ich piękno "zaopatrzam" się we FLACi i to też polecam innym, Youtube jest dla ignorantów ;)

Nie na temat...

Oczywiście, do słuchania tylko Flac, Ape. Youtube tylko do prezentacji, na zachętę :).

Reaktywowali się :D

A jak poobracacie już do góry nogami wszystkie krzyże w okolicy to coś na uspokojenie :)

Raven cieszy mnie, że się podobało.
Nadal w temacie muzyki filmowej - nie może zabraknąć utalentowanych Polaków:
Michał Lorenc
"300 mil do nieba"
"Psy"
"Prowokator" - Raven nie słuchaj!
"Osaczony"
"Bandyta" !!!
"Zabić Sekala"
"Daleko od okna"
"Przedwiośnie"
"Symetria"
"Wszystko będzie dobrze"
"Różyczka"
"Czarny czwartek. Janek Wiśniewski padł"

Słonecznie, śródziemnomorsko, przedurlopowo :D

Mam duży sentyment do tej płyty, bo to pierwsze CD jakie w ogóle kupiłem :) Na półkach w muzycznym stało wtedy może z 10 CD.

Powrót