• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jakiego operatora komórkowego wybrać?

cudny90, ciężko powiedzieć. Za orange nie trafisz. U mnie jest święto jak dopłacę mniej niż 100zł po wykorzystaniu darmowych minut. A poza tym mam biznesową taryfę więc chyba minuty nie zamieniają się na sms-y. Poza tym nie wysyłam sms-ów. No chyba, żeby coś wygrać :razz:

cudny90, tak, najpierw schodzi kasa z konta, a dopiero później możesz korzystać z darmowych minut. To samo dotyczy dodatkowego doładowania (w przypadku Mix). Jeśli na koncie będziesz miał np. 5zł i doładujesz za 10zł to najpierw będzie ściągało kasę sprzed doładowania a potem zacznie z 10-ciu złotych.

No to ładnie.... A to samo dotyczy smsów? Najpierw zżera kasę z konta, a potem a potem mogę wysyłać darmowe smsy? Bo ostatnio byłem w tej sprawie w Orange nawet :D Ochrzaniłem babke, że mam darmowe smsy, a wysyłam smsa do kogoś to mi kase zżera ... No to ładny chwyt marketingowy!!! Mam tyle darmowych a nic z nich nie korzystałem :/

W PLAY jest tak samo????

Nie, w Play jest na szczęście odwrotnie. Mam od paru lat Playa "na kartę" i zawsze najpierw zjadało mi złotówki z bonusów, a potem z podstawowego konta.

Hm .. ciekawa cena :) Nie wiem dlaczego gościu nie zainwestował 3000zł, sprowadziłby z 10 sztuk i na pewno by sprzedał ... Bez problemów z wysyłką z hong-kongu, bo to jedynie ta wysyłka może odstraszyć kupującego.

Trzeba uważać na takie okazje bo ogromna większość sprowadzanych telefonów z Azji jest podrabiana. W Chinach takie podróbki można dostać w byle jakim sklepie. Jakby to faktycznie był oryginał to, tak jak kolega wyżej napisał, gościu sprowadziłby kilkanaście, kilkadziesiąt sztuk za jednym zamachem.

Pytam, bo na allegro takich wynalazków do 4stówek jest mnóstwo :razz: A ciekawy jestem jak to chodzi.. :wink:

Panowie mam pytanie.

Założmy, że zadzwoniła do mnie Pani z orange proponując mi jakąś super oferte, na którą się pod wpływem impulsu zgodziłem. Powiedziała, że wyśle do mnie kuriera z umową. W międzyczasie rozmyśliłem się po przemyśleniu dogłębnym sprawy. Kurier ma być za kilka dni ..

Mogę nie podpisać umowy? Czekają mnie jakieś kary?

Nie musisz nic podpisywać. Żadnych kar nie będzie bo nie podpisałeś żadnego zaświadczenia, że musisz podpisać umowę :smile:

A nie zadzwonią do mnie, żebym im zwrócił kase za kuriera albo cuś? :D

Jakaś umowa słowna przez telefon? Nie złapią mnie na nic takiego? :D

możesz zawsze powiedzieć, że przeczytałeś cały tekst umowy i nie zgadzasz się z jej punktami i nic nie podpiszesz...proste

Umowa "na słowo" jest nieważna. To tak jakbym Ci powiedział, że jutro dam Ci 100zł, a później bym się rozmyślił.

brencik, no jak nie jest, jak jest taka sama :) Z wyglądu przynajmniej, podróbka. Jeżeli uważasz, że nokla to nie podróba noki to w takim razie co uważasz za podróbke ?: ))

Powrót