• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jazz project

n_omyzs napisał:
A ja sie nie dziwie marianowi ze pakuje tam ARZke bo ten glosnik swietnie sie spisuje w takiej aplikacji ;)
do czasu az poslucha sie sab, isophonow, telefunkenow... To po prostu nie ta klasa dzwieku. ;]

Na ARZ-tki jestem już zdecydowany :wink:

Spokojnie,jestem jeszcze młody,przede mną jeszcze wiele konstrukcji :razz:

Rób rób i głośniki takie same daj :D o ile się nie myle to 2xETON a ten wysoki to nie wiem co to :D możliwe że ETON19 :) wie viel kostet? Od ch*ja :)

Głośniki już wybrane,zobaczę jak razem grają w obudowach testowych i wtedy zdecyduje czy tak zostanie czy coś wymienię zanim zrobię taką ładną obudowę :wink:

Obudowa wysokotonówki i podstawka będzie zrobiona z litego drewna (taki mam plan).

Dawid-SS napisał:
marian, oczywiście drewienko wysezonowane? :)
tu nie chodzi o to jak długo drewno było składowane, tylko czy było składowane w takich warunkach w jakich będzie używane. Drewno po czasie osiąga wilgotność równowagową zależną od wilgotności i temperatury otoczenia.Dlatego można je składować i 10lat a po przeniesieniu do domu zacznie pękać. Pracuje w sklepie meblowym gdzie jest klimatyzacja, czyli bardzo suche powietrze i często się zdarza że meble z drewna litego pękają na ekspozycji.

Dziś doszły ARZ-tki :) Jestem mile zaskoczony bo ze zdjęć wychodziło na to że są szare a tutaj niespodzianka,są prawie czarne :)

Później opiszę brzmienie,na razie przykręca, je do obudów testowych 20L closed.

Powrót