• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JVC KD-G331czy Pioneer DEH-2920MP

obydwa "graja" podobnie. cena prawie taka sama, funkcje takie same.

Ja bym wzial Pioneer'a , mam sentyment do tej marki, a poza tym, panel JVC w rzeczywistosci wyglada troche jak z odpustu ;)

Już wybrałem.Będzie pionek. Kumpel kupił JVC i w rzeczywistości faktycznie wygląda trochę nijak. Tylko czy ten pioneer ma możliwość wyłączenia wzmacniacza :?:

Jeszcze jedno pytanko odnośnie tematu. Radio będzie w passacie B3 kombi. Muszę zakupić jakieś głośniki 10cm na podszybie (brak miejsc z drzwiach a nie chcę się bawić)+ jakieś tweeterki do tego. Co polecacie.ale raczej budżetowo do max 150zł.

I jeszcze jedno. Do bagażnika bym zrobił "małego" suba podłączonego bezpośrednio do radyjka (przynajmniej narazie. Co polecacie :?:

krzyhoo9 napisał:
Tylko czy ten pioneer ma możliwość wyłączenia wzmacniacza
chodzi o sterowanie "antena"??

krzyhoo9 napisał:
I jeszcze jedno. Do bagażnika bym zrobił "małego" suba podłączonego bezpośrednio do radyjka (przynajmniej narazie. Co polecacie
http://www.allegro.pl/item265390931_tonsil_subwoofer_zgn_120_8_513_2x80w_wawa.html
z ciekawosci wsadzilismy to z kolega do samochodu... i tak tam zostal na pare lat. pod samym radiem gra naprawde wystarczajaco ;)

Pawel S. napisał:
krzyhoo9 napisał/a:
Tylko czy ten pioneer ma możliwość wyłączenia wzmacniacza
chodzi o sterowanie "antena"??

chodzi mi raczej o coś w rodzaju sub off z menu radia

ten subik tonsila całkiem przyzwoity ale aukcja się kończy, a od razy nie mam zamiaru zakupować czegoś takiego. Myślałem raczej sklepać coś sam.Chyba że trafi się jeszcze taka okazja jak będzie sianko

ps. po jaki ciul on ma 4 terminale :?:

krzyhoo9 napisał:
chodzi mi raczej o coś w rodzaju sub off z menu radia
czyli wylacznik "remote"?? bo przeciez wzmaka zalacza sie wlasnie tym wyjsciem...

krzyhoo9 napisał:
Myślałem raczej sklepać coś sam
jak chcesz to mam tego schemat :cool:
krzyhoo9 napisał:
Chyba że trafi się jeszcze taka okazja jak będzie sianko
czesto sie trafia

krzyhoo9 napisał:
ps. po jaki ciul on ma 4 terminale
to jest sub pasywny na 2 glosnikach. 2 to wejscia ze wzmaka a 2 to wyjscia na satelitki z odfiltrowanym sygnalem. sama zwrotnica by kosztowala wiecej niz ten sub teraz :lol:
a swoja droga to ciekaw jestem jakim cudem ten sub ma 2x60W skoro tam siedza 40W glosniki :P

Radyjko już dostałem.Dziś nie mam czasu ale jutro podłączę. Zastanawia mnie do czego służy z tyłu to wyjście jack :?: a instrukcji piszą że to antena jack :shock:

co do tego JVC kd-g322 (w autku mojej kochanie :) to wlasnie wczoraj go szlag trafil.... przestal grac, wyswietlacz dziala normalnie, slychac ze napewd CD pracuje, a w glosnikach zapanowala kompletna cisza... musze jechac w poniedzialek go oddac!:/ badziew!

A to ciekawe bo moje ma już chyba ze 2 lata , jest intensywnie używane i nic się z nim nie dzieje. Może zamiast krzyczeć że badziew sprawdź czy nie masz np zwarcia na wyjściu ?
A przedtem je zresetuj.

a jak sie je resetuje(zaden prawdziwy mezczyzna nie czyta instrukcji obslugi!!!, to byl zart ;)! instrukcje moje kochanie gdzies zapodziala) ? jest tam jakis magiczny knefel od resertu, bo sie nawet nie przygladalem ?

jutro moze przy chwili wolnego sprawdze je w innym aucie.

pod panelem taki otwór do którego wkład długopisu w sam raz wchodzi ;]
jak w każdym innym radiu :)

tak podejrzewałem z tym restem ;) ale za zimno na dworze, zeby isc sprawdzic :)

a myslisz, ze jakby dostal zwarcie na ktoryms glosniku, to by takie byly obiawy???
(wyswietlacz wszystko wyswietla, wszystkie funkcje dzialaja poprawnie, przelacza między radio/cd, slychac jak CD mieli plytke, ale w glosnikach kompletna cisza - nawet przy przyglosnieniu na max nie slychac ani pierdniecia, ani szumu z glosnikow)

aaaa... i wg "mojej kochanie" - ten feler sie juz kiedys pojawil, ale krotkotrwale - tzn , raz sie jej juz to zdarzylo i samo przeszlo na drugi dzien, a tym razem jest klops calkowity, umarł w butach , zimny trup i nie dycha !!!

kostka sprawdzona, reset zrobiony, brak efektow. brrr jak tam zimno :) ... az za zimno na bardziej wnikliwe ogledziny, jutro wsadze "badziewiaka" do mojego auta , i dam znac ;)

Mam już podłączonego pioneerka i gra super.Sporo funkcji-trzeba będzie poczytać instrukcję :wink: . Co do JVC kumpel właśnie go ma (2 tyg) i mówi że jak słucha mp3 tak ze 4 godz to płyta się nagrzewa i nie chce czytać ale jak włoży potem inną to jest spoko

fakt, nie dodałem, że dużo w porównaniu do poprzednika-eltra xxx :razz:
nie brak zegarka mnie razi jak to ,że aby przewinąć cd-text należy przytrzymać przycisk i tak za każdym razem :evil:

Powrót