• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kalendarz DIYAudio 2011 - 2012 itd.

jestem za pomysłem ale na 2012 bo teraz to by krótko wisiał na ścianie taki kalendarz ;p i moje pytanie czy to tylko kolumny czy też np. wzmacniacze w jakiejś fajnej obudowie czy cokolwiek co cieszy oko :) ?

kolumny czy też np. wzmacniacze w jakiejś fajnej obudowie czy cokolwiek co cieszy oko

A czytał kolega temat i moje posty ??

chodzi że to mają być DIY niekoniecznie kolumny

a jak by tak zrobić kalendarz z kolumnami DIY w zdjęciach artystycznych

Tylko i wyłącznie DIY

Zdjęcia elementów DIY :) wzmacniacze, kolumny, nawet jakieś artystyczne zdjęcie samego głośnika ;] nawet jakaś fajna fotka rezystorków :) z Toshibami Uniampa w tle ;]

Pomysł bardzo fajny! Jednak zamówienie na ten rok coś nie bardzo (jakbyśmy się zebrali to kalendarze byłyby na marzec...) - popieram rok 2012! Do dzieła!!

Jakby się spiąć to można nawet jeszcze w marcu zamówić kalendarze na 2011. Trzy miesiące w plecy, ale jeszcze 9 przed nami :) A z każdym kolejnym rokiem szło by to szybciej i sprawniej.

Nie na temat...
skoncze swoje, ubiore moja kobiete w prezent z triumpfa z 14.02 i do dziela
ciekawe co ona na to

co do samych zdjec raczej problemow nie bedzie... ale watpie zeby jakiejkolwiek kobiecie spodobalo sie umieszczanie jej zdjec w takim kalendarzu :P

Problem w tym, że nie każdy, kto robi ładne kolumny, posiada ładną kobietę w zanadrzu i dobry aparat
obawiam sie ze tym mogles urazic niektorych... przeciez wiadomo ze to wlasnie wlasna dziewczyna jest najpiekniejsza na swiecie ;)

malo co sie nie udusilem jak to zobaczylem :D

ja jestem za tym zeby przynajmniej na ten rok zrobic duzy kalendarz z logiem DIY i kilkoma fotkami ;)

W sumie to są chyba takie kalendarze co jest cały rok oprócz stycznia tzn. styczeń też jest ale jako miesiąc otwierający następny rok. Ew. można zrobić nie typowy/oryginalny kalendarz który będzie zawierał wyjątkowo tylko połowę roku :D

No co wyyy, nie ma szans zrobić kalendarza na ten rok, ewentualnie tak jak mówi Paweł: jako jeden wielki kawałek tektury.

N to można zrobić kalendarz plakatowy, na którym znajdzie się kilka ciekawych zdjęć konstrukcji i tyle. Wszystko jakoś ładnie w całość połączyć i tyle. Ja mogę zrobić z głośników, które mam na stanie zdjęcia z bliskiej odległości tego typu:
Oczywiście co i jak zrobione jest do uzgodnienia.. Wszystko najlepiej na białym tle aby łatwiej można było manewrować przy wstawieniu do oprogramowania tworzącego kalendarze..

A mi się nudziło :D i z dziabnąłem początek :D

Nie cudo ale tak to jest jak się chory siedzi przed kompem z bolącą głową...chciałoby się wiele ale wychodzi jak zwykle ;P

Załączniki

• xxx.jpg
    xxx.jpg
    11.7 KB · Wyświetleń: 0
Kompletnie mi to nie pasuje... ;P logo u gory bym zostawil ale kolorystyke biala aby lepiej sie zdjecia wkomponowaly :)

Kompletnie mi to nie pasuje... ;P logo u gory bym zostawil ale kolorystyke biala aby lepiej sie zdjecia wkomponowaly

To już lepiej pod tą złotą belką szary... wyglądałoby to jak przeglądanie forum ... ;P

No i mały pomysł mi wpadł do głowy :) muszę się za corela wziąć porządnie ;)

ewidentnie jestem za białym, ten niebieski jak dla mnie jest straszny :/ ew. czarny i białe/żółte literki i cyferki.

---------- Post dodany o 23:38 ---------- Poprzedni post o 23:18 ----------

Ja proponuje zrobić coś w takich stylach:
1.
monster_at_the_park.jpg

2
01kalendarz.JPG

Najpiekniejszy_kalendarz_2009.JPG

images

images

Marzec_03.jpg

Ile ludzi tyle projektów... moje 3 grosze.... również projekt DIY :) zrobiony na szybko ;)

Jeśli chcecie możecie znaleźć w internecie mnóstwo gotowych jak to Ironhide znalazł... i tylko fotki wybrać czy mieć DIY projekt DIY Kalendarza DIY Audio :D

Załączniki

• O TAKIE.jpg
    O TAKIE.jpg
    90.6 KB · Wyświetleń: 0
Oj Ploter, jaja se robie, taki zgryzliwy tetryk juz jestem :P przeciez pomysl jest ciekawy, tylko zeby byly jakies fajne konstrukcje, najlepiej zrobic glosowanko ;]

Jak moge, to wtrące swoje 3 grosze ;)

Widze że konkurują ze sobą pewne koncepcje - kalendarz ścienny wielkoformatowy, i stronnicowy.
To może ustalny jakia dokłądnie ma pierw być koncepcja jego wyglądu?

ZDJĘCIA POGLĄDOWE I NA SZYBKO WYSZUKANE ;) - więc proszę się nic w nich nie doszukiwać!

- http://www.mfedorowicz.com/wp-content/uploads/2008/01/kalendarz.jpg (chyba nie wymaga komentarza)
- http://blog.madgraf.eu/wp-content/uploads/2008/06/kalendarz_ola.jpg (stronnice przekładane)
- http://images.okazje.info.pl/p/ksiazki/4995/kalendarz-2011-troj-amelka.jpg (główna tekturka z logo DIY AUDIO, na każdej z kartek nadruk jako tło)

Edit:

Chyba że ktoś woli taki: http://static.howstuffworks.com/gif/mayan-calendar-1.jpg :D

Ile ludzi tyle projektów...

No niestety ale jak to ma wisieć u każdego z nas... to wspólnie musimy obrać konsensus jak to ma ostatecznie wyglądać.

Jeśli chcecie możecie znaleźć w internecie mnóstwo gotowych jak to Ironhide znalazł... i tylko fotki wybrać czy mieć DIY projekt DIY Kalendarza DIY Audio

No pewno że DIY i w dodatku audio ;] ja tylko chciałem zrobić małą ściągawkę by łatwiej/sprawniej wybrać bliski dla karzdego gustu szablon.

ploter to co pokazales mi sie tez podoba
A i mnie również (tamten niebieski był okrutny :razz:;) )

Powrót