• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kalendarz DIYAudio 2011 - 2012 itd.

Reakcji
65
Siedząc w pokoju i rozglądając się po przemeblowaniu co by gdzie na ścianę powiesić....trafiłem wzrokiem na kalendarz "Peugeot" i pomyślałem ...

- "a jak by tak zrobić kalendarz z kolumnami DIY w zdjęciach artystycznych??" typu

mbl-101-x-treme-speakers.jpg

Co wy na to ??

Projekt do ogólnej dyskusji, fotki minimum chyba 1600x 1200 lub większe w zależności czy projekt a4 czy a5. Cena w zależności od producenta...

Ponieważ co roku powstają nowe konstrukcje to co roku kalendarz byłby inny ;) jeśli ktoś ma wolne moce przerobowe i dobre oko to może trochę się pobawić :)

Czekam na otwartą kulturalną dyskusję z wypowiedziami na poziomie .... :) mimo ze w dziale Off topic...

Pomysł popieram, tym bardziej, że kilku konstruktorów robi nietuzinkowe kolumny i również profesjonalne fotki, np. kolega bingant, czarekp9 i paru innych.

to moze jakis konkurs zrobimy
najlepsza konstrukcja miesiaca trafi do kalendzarza

chciaz nie wiem czy nie za malo ich jest

Świetny pomysł, na vwgolf już od kilku lat tak robimy. zawsze jest mniej więcej tak że chętni wysyłają swoje zdjęcia w określonym min. rozmiarze a potem userzy mogą wybrać te które im się najbardziej podobają. te z największą liczbą głosów wchodzą do kalendarza. tyle ;)

dobry pomysl ale teraz juz na to za pozno
trzeba pomyslec o tym we wrzesniu, zeby zrobic kalendarz na przyszly rok

za pozno? dlaczego? dopiero 2 misiace mijaja :P

wg mnie pomysl bardzo dobry i zbierajac takie kalendarze mozna "cofnac sie w czasie" i zobaczyc co kiedys powstawalo
np pamietacie jak zachwycalismy sie konstrukcjami seweryna? pewnie tak samo bedziemy wspominali za kilka lat kolumny binganta :P

No tak. Ale można już ogłosić ten "konkurs", co by we wrześniu nie obudzić się z ręką w nocniku ;)
No i coś takiego może zmobilizowałoby do większego przykładania się do "zabawek" i umieszczania ich w większej ilości w dziale gotowych konstrukcji.

Nie na temat...
hmmm... ja bym tam jeszcze, na tym zdjęciu, jakąś kobiałkę wkomponował :cool:

Nie na temat...
wlasnie tez myslalem o jakiejs kobitce ;)
w koncu to meski sport
skoncze swoje, ubiore moja kobiete w prezent z triumpfa z 14.02 i do dziela ;)
ciekawe co ona na to

Pomysł fajny, tyle tylko, że dla konstrukcji forumowych.

Tylko i wyłącznie DIY :) a fotka MBL to tylko ukazanie rodzaju fotki :)

chciaz nie wiem czy nie za malo ich jest

No chyba 12 fotek wybierzemy ??

Lepiej późno niż wcale....

No tak. Ale można już ogłosić ten "konkurs", co by we wrześniu nie obudzić się z ręką w nocniku
No i coś takiego może zmobilizowałoby do większego przykładania się do "zabawek" i umieszczania ich w większej ilości w dziale gotowych konstrukcji.

Najlepiej jak by jakiś moder zrobił temat z ankietą ;] zdjęcia minimum 1200x1600 pikseli

skoncze swoje, ubiore moja kobiete w prezent z triumpfa z 14.02 i do dziela

Spadłem z krzesła :lol::lol:

Pomysł bardzo fajny, ale jednak proponowałbym zrobić kalendarz dopiero na 2012 rok :) teraz koszulki... za dużo tych zamówień by było :P

Problem w tym, że nie każdy, kto robi ładne kolumny, posiada ładną kobietę w zanadrzu i dobry aparat ;)

To ja juz widze jak bedzie wygladac ten kalendarz. Od stycznia do pazdziernika Diy na AWX, z czego do wrzesnia kopie kolumn Binganta. Listopad bedzie monitorek ba Seasie, a grudzien to jakis sub Perlesa z membrana bierna :D

1200x1600 to raczej mało jak ma byc porządnie wydrukowane. jak dobrze pamietam na vwgolfie zdjecia musialy byc conajmnie 3000x???

ploter, brawa ode mnie za kreatywność, super pomysł :thumbup: (i tak od pierwszego... i co roku... do końca...- Oby ;) )
Jednak ja też uważam, że już trochę za późno na 2011r.....

No chyba 12 fotek wybierzemy ??

Lepiej późno niż wcale....

Jeśli już to w gruncie rzeczy już tylko 10 fotek :/ Jeśli to ma być forumowy kalendarz DIY to trochę dziko będą się czuli Ci których konstrukcja/foto trafi na Styczeń, Luty... Już nie pisząc o tym, że nim kasting na odpowiednie fotki się skończy a następnie rozpocznie realizacje produktu gdy na końcu nim wybije moment kiedy upragniony kalendarz wyląduje na ścianie u każdego z nas, minie pewnie jeszcze ze 3 miesiące dodatkowo...

Tak że moim zdaniem wpadłeś ploter na super pomysł ale do zrealizowania na rok. 2012 (myślę że wtedy chętnych będzie cała masa, ze względu na zbliżający się koniec świata - <joke> :D )

---------- Post dodany o 22:32 ---------- Poprzedni post o 22:02 ----------

A i jeszcze jedna sugestia - proponuje na zdjęciach nie umieszczać jedynie kolumn (jedno zdjęcie = tylko para kolumn) ani także jedynie wzmacniaczy... Do czego dążę, do tego by na jednym zdjęciu zrobić parę kolumn np. binganta i w nie "wbić" jeszcze np. lampę/y dolphina (takie jakieś kolejarze czy jak to się tam profesjonalnie nazywa - nie wiem ) W efekcie więcej uwzględnionych i myślę że ładniej - "soczyściej" i wg...

kilku konstruktorów robi nietuzinkowe kolumny i również profesjonalne fotki, np. kolega bingant, czarekp9 i paru innych.
KAPRINT ale co z tego że masz racje, skoro przykładowo bingant nie przejedzie pół. polski żeby strzelić profes. fotkę Yoshiego OB ;)
(Sprostowanie: Yoshi nie twierdze że nie masz aparatu ;) - podałem tylko przykład)

"Pozostali" niestety będą musieli się starać nie tylko nad konstrukcją, ale także nad ich zaprezentowaniem/fotami... ;)

To ja juz widze jak bedzie wygladac ten kalendarz. Od stycznia do pazdziernika Diy na AWX, z czego do wrzesnia kopie kolumn Binganta. Listopad bedzie monitorek ba Seasie, a grudzien to jakis sub Perlesa z membrana bierna

Tego się obawiałem ze ktoś to napisze... ale nie spodziewałem się że Ty kolego :| czemu znów słyszę o STXie i kolumnach binganta.... a może na listopad trafi ALTO2 kolegi MDK, albo moje Tesle?? Prosiłem o wypowiedzi na poziomie a nie faworyzowanie bądź podjudzanie do bicia piany z STX lub Seasa... choćby nawet były to same kolumny od stycznia do grudnia na STX i na AWX... ale chodzi że to mają być DIY niekoniecznie kolumny jak zauważył Ironhide.

1200x1600 to raczej mało jak ma byc porządnie wydrukowane.

Dlatego wpisane jest "minimum" jeśli projekt dojdzie do skutku wtedy pliki w jak najlepszej rozdziałce ;)

ploter, brawa ode mnie za kreatywność, super pomysł

Nie dziękuję by nie zapeszyć... Jak robiłem "loga" na kolumny dla ludzi to też był dobry pomysł niestety mało osób z tego skorzystało...

Jeśli już to w gruncie rzeczy już tylko 10 fotek :/ Jeśli to ma być forumowy kalendarz DIY to trochę dziko będą się czuli Ci których konstrukcja/foto trafi na Styczeń, Luty... Już nie pisząc o tym, że nim kasting na odpowiednie fotki się skończy a następnie rozpocznie realizacje produktu gdy na końcu nim wybije moment kiedy upragniony kalendarz wyląduje na ścianie u każdego z nas, minie pewnie jeszcze ze 3 miesiące dodatkowo...

Dlatego można na ten rok zrobić jeden kalendarz z logo DIYaudio :D jako duża kartka na cały rok w kolorach forum czyli granat i złoty :D a do konkretnego kalendarza się porządnie przygotować na wrzesień tego roku coby na 2012 juz był np gotowy jako prezent pod choinkę ;P

Tak że moim zdaniem wpadłeś ploter na super pomysł ale do zrealizowania na rok. 2012 (myślę że wtedy chętnych będzie cała masa, ze względu na zbliżający się koniec świata

Powtarzam... "projekt do ogólnej dyskusji, wszelakie pomysły mile widziane" ..nawet smycze z logo DIY Audio też były by ciekawe ;]

Pomysł popieram i od razu dodaję coś od siebie: skoro najsensowniej jest zrobić to na rok 2012,można by konstrukcje sfotografować na tle zmieniającej się aury pogodowej. Wiem że to utrudni bardzo fotografowanie i późniejsze wybieranie zdjęć ale jaki efekt :) np. w kwietniu kolumny na tle zielonej łąki w mleczach albo przy drzewie puszczającym pąki... a w październiku w parku pełnym żółtych liści. Było by świetnie :)

Cały rok przed nami więc można zacząć pstrykać ;)

Powrót