• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Karta dzwiekowa do laptopa

Reakcji
0
Jako, ze posiadam uszkodzone gniazdo mini jacka w laptopie (konkretnie kawalek wtyku zostalo w srodku) zastanawiam sie nad kupnem jakiejs dzwiekowki. Naprawa tego gniazda jak sie pytalem wyniesie mnie 100-150zł. W laptopie mam jakas zintegrowana dzwiekowke, dlatego mysle ze podaruje sobie naprawe tego gniazda i dokonam zakupu w tej cenie jakiejs karty do 100zł.

Allegro przeszukalem, sa tam karty nawet za 1zł i inne badziewa za o pare złotych droższe. Nadknalem sie na Creative Sound Blaster Play z linku http://allegro.pl/creative-sound-blaster-play-karta-muzyczna-usb-i1484331429.html
Nic innego sensownego w takiej cenie nie widze. Posiada ktos? Warte kupna?

Zastanawia mnie rowniez karta USB PCM2704 z jakiegos poprzedniego zamowienia,mozna doczytac sie dobrych opinii i to za mniejsze pieniadze. Czy warto zlozyc sobie taki kit? Ma moze ktos taki na zbyciu?
Oto link do tego zamowienia.
http://diyaudio.pl/showthread.php/1...we-Zam%C3%B3wienie?highlight=d%BCwi%EAk%F3wka

Z gory dzieki za jakiekolwiek rady/propozycje.

A jakie wymagania ma spelniac ta karta ? Czyli do czego bedzie sluzyla

Powiem tak, ma byc to karta dla mojej kobiety,potrzebuje ja do muzyki, filmów i nie zalezy jej na czyms super dobrym, jednak ja jako czesty gosc pewnie bede tez sluchal niejako z niej, wiec niech ona bedzie w miare przyzwoita do muzyki. Wymagania moze troszke duze jak na taka gotowke no ale mysle ze chociazby podane karty przez plotera beda lepsze.

Witam a ja się przyczepie do tematu bo też chciałbym kupić jakąś karte to mojego laptopa bo jak podłącze wzmacniacz do niego to nic prawie nie słychać I są zakłucenia gdzieś coś czytałem że moze być za mały sygnał na wyjściu(a słuchać muzyki na wbudowanych głośnikach to masakra), chodzi mi o jakąś karte USB??

A może jakąś pcmkę? Wejście mikrofonowe pewnie masz dobre a potrzebujesz tylko wyjścia, pcm2704 była by fajna i za 100zł spokojnie kupisz/zrobisz;) A jeśli diy odpada to pomyślę i co innego może zaproponuję;)

Witam a ja się przyczepie do tematu bo też chciałbym kupić jakąś karte to mojego laptopa bo jak podłącze wzmacniacz do niego to nic prawie nie słychać I są zakłucenia gdzieś coś czytałem że moze być za mały sygnał na wyjściu

Kup sobie dobry kabelek mały JACK na chinch i podepnij pod wzmaka... obawiam sie ze gniazdo Ci zwiera dlatego praktycznie nie słyszysz muzyki.... poruszaj "jackiem" przy kompie.... ja tam mam często przy słuchawkach. Możesz też sprawdzić czy podpinajac słuchawki będzie coś słychać... ewentualnie posprawdzać wszelakie miksery windowsa lub sterowników ... mozesz faktycznie mieć ściszone.... (Volume na full.. a opcja "Wave" ściszona.....)

Wszystko jest dobrze ustawione na słuchawkach jest SI, gadałem nawet o tym z Irkiem i mówił że może to być przez zasilacz i wprowadza on zakłucenia. Gdzieś wyczytałem że w tej sprawie może pomóc tylko DAC czy jakoś tak.

nie wiem bo testowalem toshibe w ktorej siedzi SB L! 5,1

Ostatnią edycję dokonał moderator:
ja bym sobie dal spokój z tymi tanimi soundblasterami wcale nie są lepsze od zintegrowanych PCMkę se lepiej zrób ;)

Powrót