Nie na temat...
uuu - znowu? :/ cos nie masz szczescia do zdrowia/wypadkow :/ | ![]() |
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
uuu - znowu? :/ cos nie masz szczescia do zdrowia/wypadkow :/ | ![]() |
Irku, jak możesz to rozwiń swoje uwagi. Jeśli twierdzisz, że ta karta E-MU 0204 nadaje się do pomiarów, to napisz proszę co należy zrobić, żeby działała ona poprawnie. Myślę, że wszystkim się taka wiedza przyda![]()
Słabych dostawców masz... Ostatnio znajomy nabył 3sztuki po niecałe dwie stówki/szt i tak stałem się właścicielem jednej z nich...Jeśli mówimy o karcie E-MU 0204 USB to jej koszt to ok. 500 zł.
Słabych dostawców masz... Ostatnio znajomy nabył 3sztuki po niecałe dwie stówki/szt i tak stałem się właścicielem jednej z nich...![]()
Nie lubię czytać, że coś kosztuje 400zł jak bez wysiłku można mieć taki egzemplarz za 250zł. Kwestia tylko przejrzeć allegro i tablicę.Nie prowadzę hurtowni ani sklepu, żeby mieć dostawców. Nie wiem skąd ten pomysł. Podając tę cenę sugerowałem się cenami detalicznymi w sklepach muzycznych. Natomiast jeśli Twój znajomy ma takie ceny i dobrych dostawców to proszę o dane sklepu na PW. Dzięki z góry.
I jakbyś mógł napisać czemu program RMAA zmierzył, że dynamika karty 0204 wynosi 80 dB. Tego też dalej nie wiemy.
Proszę rzuć okiem na wykresy Measurement.Calib dla karty E-MU 0204 USB, które umieściłem w poprzednich postach, gdyż jeszcze nie wyjaśniła się sprawa dziwnych zachowań tej karty.
Miditech Audioface II Karta USB
Creative Labs SB0490 Sound Blaster Live! 24-bit External
M-Audio's Audiophile USB
sądziłem że się dowiem skąd wynika taka rozbieżność pomiędzy próbkowaniem 44 kHz, a 48 kHz. Wiem, że są to małe różnice, ale jednak są.
Calib wykonany przy 65k próbkach od razu zakładasz, że przy takiej ilości próbek wykonuję pomiary Nie wiesz przy jakich ustawieniach robię pomiary.
Twierdzisz, że pomiary akustyczne wykonuje się z dokładnością ok. 45 Hz? Jesteś chyba niepoważny.
Powinieneś pamiętać czasy, gdy pomiary akustyczne robiło się jeszcze analogowo z dokładnością mniejszą niż 1 Hz.
Podsumowując, dodam jeszcze tylko tyle, że myślałem, że diyaudio.pl to poważne forum, a okazuje się jednak, że taka osoba jak Ty potrafi tylko oceniać kogoś z góry nie prowadząc rzeczowej dyskusji. Można było porozmawiać poważnie, bez uprzedzeń, a z Twoich wypowiedzi wynika, że właśnie taki jesteś, uprzedzony.