• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kilka bardzo prostych wzmacniaczy, zasilaczy - lutowanie na ekranie :D

Nie na temat...
Coś to PVC popularne ostatnio :D

Co do zasady już działa, teraz programuje peryferia i ładne menu :) Jak projekt będzie w 100% przetestowany i ukończony, zostanie opublikowany na forum dla wszystkich :)

Moją wersje SR ampa powoli kończę, zostało już tylko wyregulować prąd spoczynkowy, sprawdzić na generatorze i sztucznym obciążeniu oraz wizualnie m. in. wypolerowanie gałek, pomalowanie górnej pokrywy itd.
Wzmacniacz gra ładnie, kosztował wiele pracy i czasu ale było warto. Przy okazji wypróbowałem potencjometr Alpsa z drabinką rezystorową.

Pozdrawiam

Ktoś chętny na zamówienie elementów do SR Amplifier ,Mini PSU V2.0 oraz Soft Startu V1.2 Borysa ? Bo właśnie zamierzam robić zamówienie wszystkiego do tych płytek . Jak ktoś byłby zainteresowany proszę pisać :) Pozdrawiam

Jak to mawiaja je....ych nie brakuje :D Wpadl mi pomysl, zeby w celu turystycznym zrobic SRka (skoro zbiera takie dobre opinie to dlaczego nie) w wersji hybrid, czyli na plytce bedzie jedna lampa ECC88 i jeden tranzystor (mniej sie nie da).
W razie czego zamiast lampy bedzie se mozna zalutotac dwa tranzystorki NPN. Wytrawie prototyp i sie zobaczy.

9e46b31887ddcfd13c8dc0a3b5dd3fa1_1526043198.jpg

Borys a jak będziesz zasilał lampę osobnym zasilaczem czy powstanie jakaś wersja Mini PSU dla tego klona SR Ampa.

Czyli jakieś małe trafo 8v 400mA i kawałek twojego zasilacza do Lamm i wszystko będzie pięknie działać.

tol2di.

Tylko zasilacz do grzejnika potrzebny nic wiecej. Najlatwiej to dowinac sobie z 25 zwoi do trafa toroidalnego i zasilic bezposrednio z 6,3VAC, to opjca minimalistyczna.

medpak

Pewnie trzeba by zrobic mostek zeby sie o tym przekonac. Mozna by tez zrobic w pelni zbalansowana koncowke czyli tak jak np sansui ALPHA, z wykorzystaniem lampy moze udalo by sie to ogarnac (bo potrzeba duzej impedancji wejciowej albo mocnego zrodla sygnalu), jednakze teraz nie bede mial czasu na zadne duzy projekt.

Ha ,czyli proste to nie będzie.Muszę poczytać więcej o takich układach ,kusi mnie żeby zrobić sobie zbalansowane mini-monobloki.

Powrót