• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kilka bardzo prostych wzmacniaczy, zasilaczy - lutowanie na ekranie :D

Czyli trzeba przedłużyć nogi tranzystorów niema wyjscia bo z czasem wimy dostaną w dupe.

Myślę nad transformatorem 2x30v 2x2A

d169e2129cbc7173e9caa0268fb7d72e_1521882516.jpg

Okrojona wersja MasterJIGA

Borys możesz streścić różnicę między wcześniejszą wersją JIGA i tą okrojoną ?
Zapodasz schemacik ?

Roman
Okrojona wersja powstala na specjalne zamowienie takze jeszcze nie wiem czy dokumentacja uwidzi swiatlo dzienne.
Roznice sa male:
-praca na domyslnych ustawieniach w ARTA i justMLS
-pomiar impedancji sygnalem z wbudowanego wzmacniacza (takze nie obciazamy wyjscia karty dzwiekowej)
-niskoszumny zasilacz (shunt) do napiecia fantomowego P24V
-wbudowany VU meter do kalibracji 2.83Vrms
-zasilanie podswietlenia VU metera
-mozliwosc pomiaru z filtrem gorno przepustowym okolo 400Hz np do pomiaru THD sine sweepem (zeby basem nie ubic wysokotonowki)
-wieksze diody LED na panelu frontowym :D
-mniejsza plytka
-porzadne potki 1W cermetowe

ee15d33703410c9d5c25f160d133f1bd_1522352087.jpg

Borys mógłbyś umieścić dokumentację do Mini PSU w wersji SMD i do wskaźnika wysterowania ?

No to i ja pokaże postępy prac, marne ale zawsze coś tam doprzodu. Wymieniłem też wimy 100nf na mniejsze i wreszcie wszystkie się mieszczą od strony elementów.

Przy okazji przystawka sluchawkowa i wskaźnik wysterowania przyszedł od Borysa :D

Ostatnia edycja:
borys masz może komplet płytek do Master JIG'a lub gotowy JIG na sprzedaż?
Albo może ktoś jest chętny na zamówienie np. z pcbway?

tol2di
Doku w zalaczniku.

- - - - - aktualizacja - - - - -

borys masz może komplet płytek do Master JIG'a lub gotowy JIG na sprzedaż?
Albo może ktoś jest chętny na zamówienie np. z pcbway?

Kolega z Krakowa zamawial kilka zestawow ostatno takze moze bedzie mial kilka wolnych (gerbery sa na stronce na dole).
Ja zamowilem dzisiaj prototypy tego jiga do ARTY (bo mniejszy) takze jak przyjda to dam znaka.

Załączniki

borys JIG do Arty pasowałby mi bardziej, także jakby co to się na to piszę - pewnie za miesiąc.

Powrót