• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kino domowe huberta by Pawel S

No tak w amplitunerze jest opcja Small i Large, ale o to mi własnie chodziło że graja pełnym pasmem. Paweł a co myślisz o opcji dostępnej w lepszych amplitunerach a mianowicie dwa wyjścia na subwoofer aktywny. Czy lepiej zbudować jeden mocny sub czy dwa mniejsze które łatwiej zasilić i można użyć jednego lub dwóch w zależności od zapotrzebowania lub w zależności co się ogląda, komedię lub kino akcji. Niektórzy powiedzą że lepiej mieć dwa mocne suby, ale nie samym basem człowiek żyje:)

trzeba bylo dokladniej forum sledzic :p
zachcialo mi sie atakowac samochod biodrem :p
na szczescie to bylo nowe auto wiec blacha sie wgniotla...

Nie na temat...
Jaki ból, wy nie znacie bólu. Boleć to będą uszy na AS od słuchania tego rzępolenia i jęków jopkowej lub innej audiofilskiej divy . Na szczęście piwo wieczorem i normalna muzyka skutecznie łagodzą ten ból :D

Nie na temat...
niestety nocuje poza warszawa i moze byc problem, ta sobota zawsze jest za krotka zeby wszystko zobaczyc i z kazdym pogadac :-)

Panowie, tak wracając do głośników ale jednak troszkę odbiegając od tematu, na kilku innych mało znanych forach przeczytałem jak się ludzie spierają na temat jakości głośników. Między innymi mowa była o głośnikach AWX STX-a oraz innych marek a właściwie to były to porównania. Irytowało mnie to że według nich miarą jakości głośnika jest jego waga i teksty tj. głośnik firmy X jest lepszy od głośnika firmy Y bo waży więcej od tego drugiego. Powiedzcie, czy was nie irytują takie tępe wypowiedzi?

Powrót