• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kino domowe huberta by Pawel S

Poszukaj stron z pomiarami głośników i na ich podstawie oceniaj te z którymi nie maiłeś do czyneinia. Opinie innych mają to do siebie, że są subiektywne.

Poszukaj stron z pomiarami głośników i na ich podstawie oceniaj te z którymi nie maiłeś do czyneinia. Opinie innych mają to do siebie, że są subiektywne.
Takie rzeczy to ja wiem, tylko pomiarami przetworników trzeba się kierować ale i odsłuchy są ważne, bo jednemu podoba się taki dźwięk a innemu inny, ale to już inna sprawa.

Coś już więcej wiadomo na temat odsłuchów z wysokotonowym awx ?

A może zapytam tu, chcąc zrobić te monitorki ale w obudowie 12L jak się zaleca dla tego głośnika można front przedłużyć w dół i tam umieścić B-R ? Chciałbym uniknąć umieszczania go z tyłu i po za tym zachować szerokość i litraż a tak to mi wychodzi dość głęboka kolumna.

Paweł takie mam pytanko troszkę odbiegające, co twoim zdaniem lepiej zagra Kino na AWX w wersji z frontami FX300 DIY czy w wersji z frontami trzy drożnymi które zaprojektowałeś i czy oba te zestawy będą w miarę opłacalne w porównaniu do gotowego zestawu Taga HARMONY TAV-606 v.3? Taki zestaw 5.0 znalazłem w sieci za 999zł. Podobno gra ładnie, nie słuchałem, wygląda w miarę ok tylko ten średnio tonowy szpeci całość. Ogólnie jestem za tym by samemu zbudować całość.

z czym ty do ludzi?
zestaw za 1000zl do AWXow?
przeciez tutaj nawet nie ma czego porownywac :/

3 drogi maja pewna wade ktora nie do kazdej muzyki sie nadaje. jak bedzie czas to powalcze jeszcze ze strojeniem GDNa i moze np zmiana na b-r cos poprawi
jak narazie odradzam do szybszej muzyki - ma braki na wyzszym basie
ale potega niskiego basu jest super ;)

niestety nie. musisz kupic u mnie specjalna modyfikowana wersje za 500zl/szt :p

pomysl gdzie dziala zwrotnica a gdzie b-r/MB

po dlugim czasie wracam do projektu

bylem dzisiaj u huberta odsluchac w koncu wygrzane kolumny frontowe na roznych GDWK i zwrotnicach.
myslalem ze bede tam dlugo siedzial i starannie sie wsluchiwal szukajac minimalnych roznic...
jednak sprawa zalatwiona zostala szybko

wersja z seasem przegrala. sam wysokotonowy w brzmieniu okazal sie lepszy, bardziej naturalny ale zgranie calej zwrotnicy okazalo sie gorsze. wokal bylo slychac zza glosnika sredniotonowego! niedosc ze byl bardziej matowy to jeszcze brakowalo mu lekkosci i wyraznie gral za glosnikiem sredniotonowym!

wersja z AWXem jest do lekkiej poprawki. musze przyciszyc wysokotonowke bo szybko zaczyna draznic. przez to ze gra troche za glosno wokale slychac delikatnie z glosnika wysokotonowego. zmiana tlumika i bedzie lepiej
brzmienie duzo bardziej zrownowazone, lzejsze i wokal slychac juz przed glosnikami a nie gdzies za nimi

po wygrzaniu GDNy zyskaly tez troche na szybkosci i wyzszym basie. ale tego juz nie sprawdzalem bo nie to bylo najwazniejsze dzisiaj

zamawiam 3 AWX GDWK i skladam zwrotnice do calosci ;)

qbltvs0dmiwj2q6kca0q_1373059297.jpg

wracamy do tematu

standy do monitorkow efektowych gotowe. tylko pomalowac ;)
czesci na zwrotnice mam - jutro zaczynam skladac

tak, butelke potrzebowalem :p
a butelka dragona byla tansza niz ketchup w jakim wczesniej mialem klej :/

a03v8yw7ip0qgpa5pytw_1375481018.jpg

jedna gotowa, jeszcze 4 ;)

---------- Post dodany o 18:22 ---------- Poprzedni post o 00:07 ----------

mef9yv59hxn89v1pri4f_1375546842.jpg

gotowy komplet na kino

chyba juz niczego nie brakuje i mozna przystapic do ostatecznego montazu kina... ale nie wiem kiedy :p

W zasadzie to masz źle ułożone cewki. Największa cewka rdzeniowa sieje prosto w małą cewkę powietrzną. Trzeba było ją dać na ukos :)

Gdyby dziurką była obrócona ta mała w stronę tłuściocha to by się dopiero można przyczepić ;)

Powrót