• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Status
Ten wątek został zamknięty.
Bez urazy ale faktycznie musisz mieć coś ze słuchem..
albo zwyczajnie słucham muzyki a nie bawię się w audio voodoo, którym tu zaczyna powoli zalatywać...

Nie bardzo wiem co Ty chcesz teraz udowadniać, to że klon e-450 którego budowa pochłonęła mnie prawie 1400 zł (i jest wciąż niedokończony) jest lepszy brzmieniowo od uniampa? To każdy wie.... tak samo każdy wie, że końcówka mocy to tylko jeden z elementów toru audio i całość brzmi tak jak jego najsłabsza część... tak jak napisałem wcześniej, różnice nie są kolosalne, na pewnie nie takie by dyskwalifikować uniampa przy mojej konfiguracji. :)

Ostatnia edycja:
bg1 nie słuchałem, nie złożyłem, nie wypowiem się. Ja słucham głównie radia, może tak od razu powiem i wszystko się wyjaśni. ;)

rozumiem z Twojego postu, że LM4780 Ci się podoba, źle Ciebie odbieram, czy Ty tak na serio?

Ostatnia edycja:
Jeszcze nie policzyłem dokładnie. Sorry Panowie.
Znam natomiast ceny traf od Irka.
Nieco gorsza wersja to 85PLN
Lepsze trafka (zero buczenia trafa) 115PLN
Radiatory będą z Piekarza prawdopodobnie.

A masz informacje o jakie trafa dokładnie chodzi (napięcie, moc). I jak mam rozumieć to "lepsze" trafo ? Bo z tego co wiem Pan Irek nie bawi się w "gorsze" dostawy. A korzysta z pewnych źródeł.

Bierzcie od Irka, jeśli ma sprawdzonego dostawcę (jak znam życie to ma), bo to g...no które kupilismy przy ostatnim zamówieniu w wielu egzemplarzach brumi niemiłosiernie. A kosztowało 90zł, więc żadna oszczędność.

Brakuje mi do kompletu części tylko PR'ki która by pasowała rozstawem w otwory lutownicze. Mógłby ktoś podać mi namiary na znanym portalu aukcyjnym ( najlepiej ) albo sklepie internetowym do tej części. W większości przypadków nie są podawane wymiary, dlatego jak ostatnio zrobiłem zamówienie i przyszły do mnie te potki nastawne okazało się że nie pasują.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót