• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kit elementów przewlekanych do Accuphase E-450

Status
Ten wątek został zamknięty.
No niestety, ale jest to moja wina jak coś, nie przewidziałem możliwości PP i ich zabawami z paczką - doślę gdyby czegoś brakło :) Rezystory są w dodatkowym woreczku i większość w rastrze, nie ma szans by tutaj się coś zgubiło.

Dzięki za rady, ale myślę, że wiem co zrobić przy ostatniej partii aby nie było takiego problemu.

Ostatnia edycja:
Sprawdziłem ze spisem elementów przesłanych przez dzwiedzia i wychodzi na to, że raczej wszystko jest (nie sprawdzałem rezystorów). Rozumiem, że zamiast C23 C24 220uF/35V są te dodatkowe 680uF/100V?
I dostałem jeden opamp więcej : )

C23 C24 oryginalnie jest 100uf/25V czyli 220uF od filtracji zasilania oampów +/- 15V , trochę bez sensu dawać elki na 100V zwłaszcza że mało na nie miejsca na pcb.

Ostatnia edycja:
2x 220uF na pewno są, one w rastrze były. Raczej nie zapomniałem ich wrzucić. A jeśli nawet to chociaż w jednym muszą być.

Otworzyłem jeden kit, takie są:

l20npp6gq6b0tq5sxb0y_1398189086.jpg

Ostatnia edycja:
Nieważne już :) chodziło o C23 C24 220uF/35V, jednak się "odnalazły".

Tak czy inaczej wielkie dzięki za zorganizowanie zamówienia.
Całe szczęście jest pełny komplet i nic się nie zgubiło w transporcie. A paczka wygląda jakby była rozerwana celowo, a nie przypadkowo.
Przychodziły do mnie paczki o wiele bardziej pogniecione i nie były rozerwane.

PS kusi mnie żeby zacząć to lutować, nie tyle chodzi o to żeby to odpalić co po prostu poskładać puzzle :)

Ostatnia edycja:
To lutuj :-)
Sprawdzajcie miernikiem rezystory, nie patrzcie nigdy na opisy czy paski, tak na wszelki wypadek, bo później to jest szukanie igły.
A resztę wystarczy zgodnie z oznaczeniami czy polaryzacją.
Po robocie dobrze umyć i lupą jak trzeba posprawdzać ścieżki.
Dobrze jest sobie w razie wu zrobić skan pcb.
Przelotki z tranów po za końcowymi, tymi montowanymi na radiatorach trzeba niektóre rozwiercić (niestety) i później pamiętać aby polutować z dwóch stron. Nie pchać w dziurę na chama panowie :-) bo później będą problemy z wymianą w razie wu.

Przelotki z tranów po za końcowymi, tymi montowanymi na radiatorach trzeba niektóre rozwiercić (niestety) i później pamiętać aby polutować z dwóch stron. Nie pchać w dziurę na chama panowie :-) bo później będą problemy z wymianą w razie wu.

Ano właśnie, przypasowywałem na sucho i któryś mi nie wchodził (Q17 chyba), aż szkoda wiercić w nowej płytce :/

Tak przy okazji .3lite pisał o przykręcaniu tranów do płaskownika, rozumiem że zwykłego aluminiowego ? Jakie wybrać wymiary takiego płaskownika ?

No szkoda szkoda ale co zrobić, pierwsze pcb ponad rok temu były robione i kto to pamiętał żeby powiększyć przelotki?
Płaskownik 10/40 używamy, później wystarczy wykręcić zamiast 9 śrub tylko 3, no i odpada wszystko upaprane pastą :-)

Tak, i między płaskownik, a radiator by się przydało, ale bez przesady, po dokręceniu ciśnienie zrobi swoje i rozprowadzi pastę, więc nie potrzeba dużej ilości.
No i trzeba uważać czy pasta nie przewodzi prądu, bo wtedy można połączyć elektrycznie tranzystor z radiatorem.

Ktoś dzisiaj otrzymał? :P Ostatnią partię wysłałem bodajże we wtorek.

I kolegom awaria i Hermes pewnie dostarczę osobiście :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót