• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kit elementów przewlekanych do Accuphase E-450

Status
Ten wątek został zamknięty.
No i widac ze irek upakowal wszystko najlepiej ;)

No muszę powiedzieć, że Uniamp odpalił od kopa, gra od lat i nie mam w sumie powodów na jego zmianę. Super konstrukcja.

E-450 robię raczej z ciekawości czy usłyszę* diyaudio.pl/obrazki.html *różnicę ;-)

Nie przesadzaj dzwiedziu:) Nawet jeżeli E450 bije Uniampa w każdym aspekcie to nie mówione jest, że Uniampa sobie odspuścimy :) Jest jedna zasadnicza różnica między tymi wzmakami --> cena budowy.. ;) I patrząc przez pryzmat cena/jakość Uni gra na wysokim poziomie w śmiesznych pieniądzach.

Gdybym miał wybierać między budżetowymi wzmacniaczami to wybrałbym Symasyma - według mojej oceny gra lepiej od Uniampa.

Nie przesadzaj dzwiedziu Nawet jeżeli E450 bije Uniampa w każdym aspekcie to nie mówione jest, że Uniampa sobie odspuścimy Jest jedna zasadnicza różnica między tymi wzmakami --> cena budowy..
Przecie nigdzie nie pisze że uni jest do d..y.
Ma obydwa, porówna i do tego się odnoszę.
Co do ceny - fakt, ale co zrobisz, nie ma za bardzo na czym "przyciąć".

Gdybym miał wybierać między budżetowymi wzmacniaczami to wybrałbym Symasyma
Fakt z tym że symek od początku nie jest w 100% idealnie zaprojektowany.
Powstało wiele wersji i pcb ale wersja flodinsa jest chyba najbardziej stabilna, choć zdarzały się wyjątki.

Dla tego pisałem że warto mieć te zieloną pcb Jaskiniowca za paręnaście zł i do tego ten mały soft.
Tu nie trzeba hiendowych części, najdroższe to trafko choć da się pokombinować taniej.
Można też coś samemu pokombinować.
Co do oszczędzania na wzmaku to wiem po sobie że później dla swojego widzimisie i tak się włoży lepsze części, tylko potem pcb wygląda.

Dla tego pisałem że warto mieć te zieloną pcb Jaskiniowca za paręnaście zł i do tego ten mały soft.
Tu nie trzeba hiendowych części, najdroższe to trafko choć da się pokombinować taniej.
Można też coś samemu pokombinować.
Co do oszczędzania na wzmaku to wiem po sobie że później dla swojego widzimisie i tak się włoży lepsze części, tylko potem pcb wygląda.

Ale trzeba mieć HiEndowe PCB za 200zł... a nasze forum to biedaki bo nie chcą dawać na sobie przycinać... niestety jaskiniowec coraz bardziej się zagalopowuje, co daje do myślenia w mityczną wielkość Accu klonów.

Z tym przycinaniem to chodziło mi o koszty części a nie o przybijaniu na użytkownikach.
Po drugie wiadomo że nikt nic za free robić nie będzie - niestety.
W przypadku Jaskiniowca trza było zakupić dokumentacje accu, zrobić prototypy, kupić odpowiednie części oraz kombinować z zamiennikami a to wszystko kosztuje czas i pieniądze.
Tylko tu się ludzie nauczyli że wszystko za free musi być.
Mam w domu pcb sterownika v2 i pcb jest dwustronne, gruba miedź i spore rozmiary ma więc kosztuje tyle ile kosztuje (ok 100zł), być może są firmy które za pół darmo zrobią, po drugie ta pcb była projektowana dla 7100 i nikt nikogo nie zmusza by ją kupił, zawsze są kity avt.

W tym tygodniu wysyłam 16 kompletów, do takich osób:

1. wito33 - 1 kit, 1 PCB
2. szastal - 1 kit, 2 PCB
3. Rot - 1 kit, 1 PCB
4. Trol. - 1 kit, 1 PCB
5. micha7n - 2 kit, 2 PCB
6. Sławek - 1 kit, 1 PCB
7. scythe1123 - 1 kit, 1 PCB
8. kasper - 1 kit
9. Dziubu - 1 kit, 1 PCB
10. jac7saw7 - 1 kit, 1 PCB
11. AdamAudio - 1 kit, 1 PCB
12. harnas1201 - 1 kit, 2 PCB
13. turecki - 2 kit, 1 PCB
14. lokiec3 - 1 kit, 1 PCB

Dla osób z 2 kitami - rozdzielam je na dwie paczki (tak mi lepiej, mam akurat takie koperty :P).

I kolega turecki ma jeden komplet PCB na dwa komplety kitów - według otrzymanych PCB od dzwiedziu.

Ostatnia edycja:
To świetnie :)

Ja dzisiaj te 16 kompletów wysłałem. Za resztę wezmę się niestety dopiero po świętach :(

Ostatnia edycja:
Jeszcze spróbuję wcześniej ale nie mogę tego zagwarantować, pewnie tak samo jak zawsze - za tydzień następna i ostatnia partia, po świętach :P

Ja już dostałem, tylko nie mam czasu sprawdzać czy jest kit kompletny. Pcb wyglądają na nie uszkodzone a paczka rozerwana z adnotacją że została uszkodzona w Krakowie. Pani z poczty wymiekla jak jej pokazałem ilość elementów do sprawdzenia. Oczywiście poczta twierdzi że paczka źle zapakowana mimo że paczka rozerwana po całości od góry, poprostu ładnie otworzona ale całe szczęście ktoś nie polapal się do czego to

Naprawdę dziwna sprawa, przed wysłaniem specjalnie sprawdzałem wszystkie i patrzyłem, czy żadna nie jest uszkodzona. I też nie sądzę aby to samo się otworzyło, nic się samo nie robi.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót