Mając Illuminatory to w zasadzie nie ma co się dziwić 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Faktycznie wzmacniacz niczego sobie, jednakże chociażby pilot (samo sterowanie głośnością to trochę mało), wyjście na subwoofer, czy też wejście optyczne to już raczej standard, trochę by mi tych udogodnień brakowałoNa giełdzie masz cambridge audio a500 od trójkąta
To jest bardzo dobra propozycja w dobrej cenie
Front wykonany z plexy o grubości 3mm,
Jeszcze kolejne pytanie - kleiłeś go czymś, czy tylko głośniki go dociskają? Bo nie widać kleju pod plexy - chyba że nie jest całkowicie przeźroczyste, bo nie miałem czarnego w ręku.
Jak z rysami? widać bardzo?
Będzie maskownica, muszę tylko dorwać jakiś materiał. Zastanawiam sie nad czymś takim http://stx.pl/material-na-maskownice.htmlgorzej jak cos wpadnie przypadkiem.
Plexy zamówiłem w Jarocinie http://www.phutechplast.pl/techplast,1.html.
Docięto mi formatki na wymiar, jednak dziury sam musiałem wyciąć.
Kosztowały mnie 150zł, cenę obniżył tez fakt iż akurat posiadali oni odpady o tych rozmiarach, początkowo chcieli mi policzyć za cały arkusz .
Plan ambitny, tj posiadanie frontu z frezami na głośniki z pleksy. Łatwiej będzie zrobić pleksę na boki a front wyfrezować w drewnie i okleić skórą.Jakiego ostrza frezarki użyłeś do wycięcia otworów na przetworniki? taki zwykły frez do drewna nie "wyszczerbi" krawędzi? będę chciał zrobić coś podobnego u siebie. W Irlandii liczą masakryczne za wycięcie laserowe. Myślałem żeby najpierw przykleić akryl do obudowy, położyć płytę na góre i dopiero wtedy wycinać, tak jak na obrazku
Oczywiście musiałbym dobrze ustawić głebokość frezu. W moim przypadku to 5mm plus grubość płyty którą zamierzam użyć jako przykrycie żeby nie wyszczerbiło krawędzi.
W jaki sposób ty to zrobiłeś?
Doskonale wiem ze latwiej. W końcu zrobiłem tak w moim subie. Jednak tym razem nie chcialbym iść na łatwiznę a myśle ze dodało by to moim nowym kolumną lepszy wyglądPlan ambitny, tj posiadanie frontu z frezami na głośniki z pleksy. Łatwiej będzie zrobić pleksę na boki a front wyfrezować w drewnie i okleić skórą.
Jakiego ostrza frezarki użyłeś do wycięcia otworów na przetworniki? taki zwykły frez do drewna nie "wyszczerbi" krawędzi? będę chciał zrobić coś podobnego u siebie. W Irlandii liczą masakryczne za wycięcie laserowe. Myślałem żeby najpierw przykleić akryl do obudowy, położyć płytę na góre i dopiero wtedy wycinać, tak jak na obrazku
Oczywiście musiałbym dobrze ustawić głębokość frezu. W moim przypadku to 5mm plus grubość płyty którą zamierzam użyć jako przykrycie żeby nie wyszczerbiło krawędzi.
W jaki sposób ty to zrobiłeś?
Widze że użyłeś tradycyjnego freza do drewna :blink: spróbuje też u siebie. Przetestuje najpierw na odpadkach ktore mi zostaly z subwooferaWitam ja użyłem ostrza wyglądającego mniej więcej tak (mniej więcej gdyż jestem w delegacji jak wrócę to mogę zrobić real foto):
Nie był to jakiś super jakościowy frez, był w komplecie z frezarką za 100zł kupioną na allegro.
Plexe najpierw przykleiłem do obudowy a następnie frezowałem (max obroty, bardzo powoli przesuwając), bez dociskania od góry.
Powodzenia![]()