• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Kolejne TL-ki ;)

Jak w Irlandii drogo to załatw sobie laserowe wycinanie otworów na głośniki w Polsce i poprś rodzinę by ci to wysłali. Jeśli będzie znacznie taniej niż w Irlandii ofcorz.

Plexe najpierw przykleiłem do obudowy a następnie frezowałem (max obroty, bardzo powoli przesuwając)
nie topilo wiorow?

Widze że użyłeś tradycyjnego freza do drewna
nic w tym dziwnego
ja takimi frezami frezowalem aluminium, plastiki (ale zgrubnie) i ostatnio laminat szklano-epoksydowy
dlugo nie pozyja frezy ale da sie zrobic ;)

Jak w Irlandii drogo to załatw sobie laserowe wycinanie otworów na głośniki w Polsce i poprś rodzinę by ci to wysłali. Jeśli będzie znacznie taniej niż w Irlandii ofcorz.
tez o tym samym pomyslalem. trzeba by to przekalkulowac czy sie oplaca

Witam chciałbym umieścic małe sprostowanie co do moich wcześniejszych wypowiedzi na temat braku kiku w tl-kach (co mogło urazić konstruktora:)) . Po podłączeniu pod nowe zasilanie (harman kardon avr 7300), dzień do nocy;). Bass jest niesamowicie wyrazisty kopnięcie jak i zejście, natomiast tony wysokie nawet przy maksymalnej głośności nie sypią piaskiem i nie kłują w uszy. Dołączam fotke zestawu, konieczna była zmiana stolika gdyż poprzedni nie wytrzymał naporu harmana (32kg).

Załączniki

• DSC01374.jpg
    DSC01374.jpg
    513.6 KB · Wyświetleń: 0
oba wzmacniacze prezentują się z klasą. Aż dziw, że taka duża różnica. Zmieniałeś położenie kolumn, lub sofy pod zmianie wzmacniacza?

Po długiej przygodzie z TL-kami czas na zmiane. Przetestowane raczej w kazdym gatunku muzycznym, pomieszczenia duze małe, plener... Grały super ;).

Nowe napewno monitory. Aktualnie projekt nr.1 to Satori od LuSzTi. Jedno pytanie dla Szanowych Forumowiczy czy warto?

Ostatnia edycja:
Powrót