• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Kolumny 1-drożne] Szerokopasmowce na Tang Band W4 657SC

farmi18, z lepszych Tang Bandów, to może ten z bambusową membraną? Tylko, że jego cena to ponad 200 złotych. Musiałbyś przejrzeć ofertę Polinku i dobrać coś dla siebie. W styczniu robią podobno nowe zamówienie i można zamówić też inne Tang Bandy. Napędzam je Yamahą AX 540. Do tego subek na tiwie 200XS napędzany wzmakiem S-300. Normalnie pod tą Yamahą śmigały kolumienki na małych usherach, ale te tang bandy mi się na tyle spodobały, że postanowiłem słuchać tych monitorków dopóty, dopóki mam możliwość. W sumie, to mam nadzieję, że wkrótce się ich pozbędę, bo nie wziąłem za nie zaliczki a strasznie krucho u mnie z $$ ostatnio ;)

[ Dodano: 2009-12-22, 23:15 ]
Tym razem wersja heban. Szkoda, że bez głośników, ale w Polinku już nie ma tego modelu TB, więc muszę poczekać do nowego roku, klient zresztą też.

dsc6711.jpg

Sam zastanawiam się nad malutkimi monitorkami na biurko na tym głośniku (+sub). Tylko... Niepokoi mnie jedna rzecz: http://www.polink.com.pl/pliki/dane_tech/dane_tech_53.pdf Pasmo drastycznie spada powyżej 15kHz... Czy jest to słyszalne? Nie brak np. szczegółów? Jak jest z talerzami od perkusji? Byłby ktoś w stanie to porównać do konfiguracji totemowskiej - GDN 13/40/2 +GDWK10/80/7 ?

Niestety, nie mam porównania do Totemów, ale mogę Ci powiedzieć, że jedną z rzeczy jaka mi się podobała, było właśnie brzmienie instrumentów perkusyjnych. Szczegółów z pewnością nie brakowało. TB na tyle mi się spodobał ze swoim brzmieniem perkusji, że teraz postanowiłem zainwestować w metalową wysokotonówkę ze stajni Seasa.

takero, nie no, teraz już jestem prawie na finiszu z projektem na 18 AWX + Seas 27 TBFC/g i brakuje mi właśnie tylko Seasów bo na razie gra to już na odpowiedniej zwrotce, jednak na nieodpowiednich wysokotonówkach (PJ-ki ;)) Jak TB W4 657SC się pojawią w Polinku, to jeszcze raz je kupię i poeksperymentuję może z TL i może jakimś filtrem RLC do tego, kto wie...

skal_ar, przecież chyba są dostępne te głośniczki w polinku ;)

Wiem, że może pytanie nie na miejscu... Ale do czego mógłbyś porównać te TB ?

RzeznikUnitra, Nie ma ich. Właśnie czekam na nie z niecierpliwością (a klient z jeszcze większą ;)). No chyba, że masz jakieś inne informacje o ich dostępności. Do czego mógłbym porównać? Hmm... Nie słyszałem nigdy nic takiego, do czego mógłbym je porównać. Najbardziej pasuje mi tu określenie "precyzyjne brzmienie". Nie mam tej łatwości wypowiadania się w tematach brzmienia. Klient, dla którego robię następną parkę, obiecał, że skrobnie recenzję jak tylko je otrzyma. Miejmy nadzieję, że już niedługo.

Witam!

Sam aktualnie strugam skrzyneczki do Kina Domowego właśnie na TB ;-) Jestem ciekawy jak to będzie grało :-) ale jestem dobrej myśli...

Pozdrawiam,
Krzysiek191022.

TatoTurbo, nieee... te są mniejsze i mają papierową membranę, a ja potrzebuje model 4-calowy z alu membraną.

Powrót