dolphin123 rzeczywiście pochylenie nie jest uwzględnione w projekcie zwrotnicy i z całą pewnością udało by się to wykazać na pomiarach, w lajfie raczej trudno
pharoh zgadza się, różnica w wysokości pomiędzy kolcami przednimi, a tylnymi wynosi 3cm na odcinku 43cm. Położenie kopułki też jest zmienione względem oryginalnego projektu i też trudno mi powiedzieć, czy ta różnica jest słyszalna gołym uchem? Po prostu nie wiem. Kierowałem się tutaj względami wizualnymi.
ploter co się zmieniło? dałem 4 wzmocnienia wewnętrzne w postaci trapezów z wyciętymi otworami, w poprzedniej wersji były 2, całość dodatkowo wyłożyłem wewnątrz matami bitumicznymi. Objętość jaką straciłem w ten sposób, musiałem skorygować zmianą wymiarów kolumn i tak jak pisałem wcześniej, są to zmiany niewielkie.
Może źle się wyraziłem pisząc o innej koncepcji fornirowania. Nie miałem na myśli żadnej kosmicznej technologii, chodziło mi o to, że zaniechałem wykonania tych czarnych obwódek, tyłu i góry kolumny tak, jak zrobiłem to w pierwotnej wersji 2,5way.
emka76 które detale Cię interesują?
dziękuję za miłe słowa w ocenie tej konstrukcji.
[ Dodano: 2010-07-13, 22:05 ]
Dodam jeszcze jedną rzecz.
W sobotę był u mnie na odsluchach kolega syrius18 ze swoimi podłogówkami na usherach 8945p 9950. W momencie podłączenie kolumn, AWXy miały za sobą około godziny grania, czyli nówki nie śmigane. Różnica w cenie przetworników tych konstrukcji jest dosyć znaczna, ale AWXy pomimo "dziewiczego" startu, broniły się zaciekle

W zależności od gatunku muzyki, szala przechylała się w obie strony. AWXy nie miały tak głębokiego i dźwięcznego basu, ale to minie po 1-2 miesiącach grania - wiem z poprzedniej konstrukcji. Czasem ustępowały Usherom w budowie sceny. Może syrius18 tutaj zajrzy i też coś napisze. Jednym słowem STX zrobił naprawdę duży postęp w swoich produktach.