• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[ Kolumny 2.5-drożne] Moja 2.5 drożna konstrukcja

przemo-lukas, może byś stworzył jakiegoś arta na ten temat do umieszczenia na stronie głównej ? :>

takero napisał:
przemo-lukas, może byś stworzył jakiegoś arta na ten temat do umieszczenia na stronie głównej ? :>

ja nie widzę sensu gdyż wszystko widać dokładnie na filmiku :roll: . A co do kładzenia forniru juz jest umieszczone w artach.

Rewolucji nie ma, nie zawsze chodzi o to żęby coś zrewolucjonizować.
Codziennie niemal do staje pw , maila lub pytania na gg na temat fornirowania.
Jak nietrudno się domyśleć jest to wynik tego że opis na stronie głównej nie jest wystarczający.
Jak dla mnie więcej , bardziej rozbudowanych artów = lepiej.

W sposobie kładzeia forniru nie ma niczego rewolucyjnego. :wink:
Moje uwagi co do docisku są zamieszczone w linku.
Przy czym swoje kolumny przestawiam, ustawiam i inne takie i żaden róg czy brzeg nie "zadziera się". A wiem, że kilka osób ma taki problem. :razz:
Oczywiście mogę przygotować swoje uwagi, które będzie można zamieścić w odpowiednim miejscu.
A i jeszcze jedno. Mam świetny i tani klej, który przetestowałem na konstr. dla znajomka. Wikol się chowa. :cool:
Powiem trochę przewrotnie. Tu też nie ma żadnej rewolucji. :wink: :cool:

takero napisał:
ak nietrudno się domyśleć jest to wynik tego że opis na stronie głównej nie jest wystarczający.
Jak dla mnie więcej , bardziej rozbudowanych artów = lepiej.

:!: Według mnie wystarczy trochę więcej zdjęć oklejania i obrabiania forniru + filmik. To wszystko umieścić na stronie głównej w artach i problem z głowy :!:

przemo-lukas napisał:
Mam świetny i tani klej, który przetestowałem na konstr. dla znajomka. Wikol się chowa
no to pochwal sie to moze unikne kolejnych problemo podczas testowania klejow...

takero napisał:
Jak dla mnie więcej , bardziej rozbudowanych artów = lepiej
ja dostaje pytania co do wymiany membrany i regeneracji glosnikow itp. bym moze teraz cos napisal ale i tak niemam aparatu wiec efekt bedzie niewystarczajacy

dobra - koniec offtopa o artach :)
powiem w małej tajemnicy że coś się na ten temat szykuje dużego :)

Pawel S. napisał:
no to pochwal sie to moze unikne kolejnych problemo podczas testowania klejow...
http://www.soudal.pl/index.php?menu=produkty&id=141&grupa=4&podgrupa=8&lp=4
Można nim nawet kleić elementy łodzi :cool:
Mała uwaga. Klej zachowuje się jak pianka poliuretanowa, czyli po prostu pęcznieje. Czyli mocno na ściski, a po wyschnięciu obcina się nadmiar. Nawet jeśli płyty są lekko nierówne, to spęcznieje na tyle, że nierówności wypełnią się. :cool:
Mniej szpachlowania i silikonowania. Same zalety. I najważniejsze. Trzyma jak diabli :twisted:

Moment jest raczej do forniru :razz:
Kup 250ml posmaruj jeden brzeg klejonych elementów (na prawdę małą ilość) i poczekaj ze 2 godz. Zużycie jest na prawdę powalające. :cool: A jak pięknie pęcznieje.
Mi tego kleju wyszło na sporą konstrukcję z wieloma poprzeczkami.

przemo-lukas napisał:
Zwrotnica to coś pomiędzy TRITONAMI a projektem HX2 akustyka, który dostałem wraz z zakupionymi głośnikami
moglbys udostepnic ten projekt zwrotnicy??

ten fornir jest porowaty czy gladki?? bo bardzo mi sie podoba i chyba kupie taki na moje XT

Fornir jest porowaty. Nakładałem na niego wosk, który bardzie uwidoczniał pory (tak mi się podoba) Jak odnajdę to zwrotę wyślę na pw.

przemo-lukas, Witaj, mam wielka peośbe masz może jakis schemat budowy tej obudowy pod zestaw HX2 bo jak wiemy moge dostac te głosniki taniej niz na akustyku a nie mam pojecia czy zrobie dobrze obudowe, Najbardziej zalezy mi na oryginalnym projekcie;)Serdecznie dziekuje za jakakolwiek pomoc. Pozdrawiam

Chciałem zapytać czy te br co dostałeś z akustyka razem z projektem to dokładnie takie jak w podanym przez ciebie linku :?:

Powrót