Pawel S. napisał:kondrax napisał/a
Czy czasem nie jest tak że twoje kolumny grają więcej średnią i jesteś po prosu do takiego brzmienia przyzwyczajony?
mozliwe. ale i tak odrobine wiecej srednich by sie przydalo w seasach. slychac to wyraznie na meskich wokalach. na zneskich jest OK
kondrax napisał/a
Masz XT18WH? jeżeli tak to produkt podobny do M18WH, z takim samym układem magnetycznym. Czyli kolumny grają pewnie tak jak moje m18, słaby bass, super średnica uwydatniona.
niestety z M18 ten glosnik ma malo wspolnego
M18WH gra bez zycia. kompletnie mi sie nie podobal. a XT to juz cos innego. gdybym mial XT18WO to by bylo juz super
Paweł moim zdaniem przesadzasz, jesteś przyzwyczajony do średnicy z xt18wh, która jest przesadnie ocieplona i wysunięta na pierwszy plan, mi w odsłuchu tych kolumn nie brakowało niczego, gdybym miał wybierać między xt18wh a er18 to nawet bym się nie zastanawiał. Wysokotonówki nie porównuje do twojej bo to nie ma sensu, nie ta klasa. Jak dla mnie bardzo dobre, zrównoważone kolumny grające świetną górą, bardzo dobrym basem i strasznie neutralną średnica, nic nie dodającą od siebie. Dla mnie bomba, one deklasują Twoje Vify pod każdym względem. Myśle, że obiektywna ocena tych kolumn się przyda