i nie będzie trzeba profilować tuneli :wink:Pawel S. napisał:ale jestem pewien ze kolega bedzie w pelni zadowolony![]()
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
i nie będzie trzeba profilować tuneli :wink:Pawel S. napisał:ale jestem pewien ze kolega bedzie w pelni zadowolony![]()
kondrax napisał:a strojenie na ucho jeszcze bardziej w tym pomogło.
mam 60mm. i tak, malokondrax napisał:Ja mam 5 cm średnicy, zaph, jay też mają około 5 cm, ty masz prawie 6,5 i mówisz że mało?
a wlaczales bas-testy?kondrax napisał:Dodam jeszcze że ja mam nie profilowany z obu stron i żadnego świstu nie ma.
wzmacniacz jest "nowy" i nie sprawdzony. ale przy max glosnosci gdzie to jeszcze czysto gra na bas testach bardzo je slychackondrax napisał:Mebrana do godziny 11-12 na wzmacniaczu czyli do tej gdzie już jest bardzo głośno prawie w ogóle się nie rusza. Więc albo silnie obciążasz port poprzez złą obudowę i stronie albo ten wzmacniacz nie jest wydajny i membrana lata jak szmata powodując nadmierne obciążenie tunelu.
na jakiej podstawie tak twierdzisz skoro nie slyszales?kondrax napisał:Moim zdaniem stawiam na pierwszy wariant. Czyli zły litraż i złe strojenie. Zdecydowanie 20L to już jest przeciągniecie jego możliwości a strojenie na ucho jeszcze bardziej w tym pomogło.
kondrax napisał:Tasior, i to jest właśnie takie chłopskie myślenie, to że gra nie znaczy, że gra dobrze albo jest to poprawne.
ci co ogladaja jak glosnik grakondrax napisał:Zresztą kto słucha na co dzień bass testów?
czytanie ze zrozumieniem sie klania ;]kondrax napisał:Jak tak to za symuluj sobie 14-15L i 45hz strojenie to jak zaleca zaph lub jay i zasymuluj swoje i 20L pewnie 50-55 hz strojenie
:!:Pawel S napisał:tunel fi 68x220 skrocony do 18cm co daje ok 43-44hz
tak - przyloz glosnik i odrysujZiomek86 napisał:czy da się jakoś określić w których miejscach będą dziury na śruby mocujące głośnik
zrob to jak bedziesz mial glosniki. albo wkrety albo wkrecane gniazda ktore kupisz np w polinkuZiomek86 napisał:Ma ktoś pomysł jak to zrobić bez przetworników
eeee...Ziomek86 napisał:Najlepsza opcja to był by rysunek z Corelu w skali 1:1 kosza z dziurami a ja bym go potem wyciął i odrysował ale czy ktos się podejmie tego