seas
seas
Witam, kolumienki Toma085 odsłuchaliśmy w miłej atmosferze i trzeba przyznać, że ładnie brzmiały, czyściutko, dynamicznie, wysokie naprawdę bardzo ładne, średnica miała swój ładny charakter, bas szybki z ładnym wybrzmiewaniem, nie twardy. Dokładne porównanie jest nie możliwe ze względu na inne pomieszczenia i źródełka. Toma nie przedstawił ich na forum i dlatego nie ruszałem tematu. Seas mogę z czystym sumieniem polecić osobom szukającym ładnego brzmienia i niezłej dynamiki.
Ponieważ jest sporo odświeżeń tematu przy okazji parę słów:
miałem okazję posłuchać sonus faber cremona i nie mam czego się wstydzić i to w stosunku do jakości wykonania (tam jest skaj

) i do barwy dźwięku. Zmieniłem w swoich tunel na wersję + 5 cm z pomiarów, może wykres nie jest idealny (duża różnica w pikach) ale nie odczuwa się ślimaczenia basu, zmniejszyło się podbicie przy 50 Hz a spadły do około 35 Hz możliwości odtwarzania. W filmach nie używam suba. Akustyk dołączył do swoich projektów to:
http://www.akustyk.com.pl/projekty/RD12.html i mogę tylko potwierdzić ich opinie, ale nie wiem jak zrobili z 4 om 6 om?! I ta efektywność 87 db? cięli 18W4531G00? To co najbardziej rzuca się na ucho przy odsłuchach moich kolumn, oprócz barwy, to zakres dynamiczny. Z szeptu do forte bez ostrzeżenia i marudzenia, w całym zakresie Hz a jeszcze słychać oddech Joshua Bell`a.
Łyżka dziegciu: trudno ustawialne, w moim pokoju na razie nieosiagalne jest piękne stereo połączone z możliwością precyzyjnego zlokalizowania źródła, pod tym wzgledem "trust" za 100 zł jest bardziej precyzyjny nie wspominając Seasów w pokoju Toma085. Nadrabiają, jak mogą, niesamowitą przestrzenią.
Pzdr dla wszystkich z forum.