Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
akurat w moim pokoju basu jest naprawde malo. jakbys mial wiecej czasu to moglbym je przeniesc do drugiego pokoju i wtedy dopiero zobaczysz jak moga zagracKarol1991 napisał:Miałem zaszczyt słuchać i oglądać na rl i brzmią fajnie i basu też im nie brakuje
jak widziales mam pelno plyt na kolumny. tak wiec jak bede fornirowal i frezowal to zapraszam na pokazKarol1991 napisał:Pawel S., Zamierzam kupić taką frezarke nauczył byś mnie się tym obsługiwać Nie mam kompletnie pojęcia jak sie z tym obchodzić.
oj tak - pekal dosc czesto :???:funiax1 napisał:co do forniru jest piękny ale wredny w kładzeniu na wikol żelaskiem, takich pęknięć miałem kilkanaście.
ale ja ich nie pokazywalem tylko tak dlugo... kolumny byly juz dosc dawno skonczonenowy1 napisał:Pawle ,
tak długo pisałeś o tych kolumnach myślałem ,że wylecisz z jakimś wypasem cuda na kiju .
Tu tylko poprawna konstrukcja ,ale żeby nie było ,że się czepiam ładne ale bez polotu .
i tu widac ze z kolega mamy podobne gusty (gusta? :roll: )toma085 napisał:no wiesz to jest jak z samochodem te co najbardziej szokują i zachwycają na premierze jak Citroeny czy Renault po kilku latach szybko ich linia się starzeje a konserwatywne i dla niektórych prostackie stare mercedesy są wiecznie młode z polotem a ich cena zamist maleć rośnie z wiekiem.
seasy graly narazie w testowej budzie wiec basu narazie nie moglem porownactoma085 napisał:Opisz Pawle jeszcze jak wygląda twoim zdanie porównanie ich do ER i TBFC/G bo właśnie to mnie ciekawi gdy podział jest na tyle wysoko by średnicą zajoł się tylko wofer.
ktore? seas czy vify?nowy1 napisał:Sory ale miałee te kolumny z innym tweterem 2,5 way i jakoś jaj nie urywało
byly i szpachlowane i pokryte podkladem. podklad zostal mi z testow na monitorach wiec uzylem. ale nie byl koniecznyRfck napisał:1. Cokolik lakierowany od razu czy jakis podkład dałeś? wiórówka na kantach ma sporo ubytków
przy najblizszej okazji moge taki zrobicRfck napisał:BTw fajny filmik szkoda że nie nagrałeś frezowania otworów
Właśnie się tak zastanawiałem jak je oglądałem u ciebie co ty z nimi zrobiłeś,że takie zmasakrowane a tu sie okazuje,że ten typ tak ma.Pawel S. napisał:tak wiec prosze nie pisac ze cos poniszczona ta membrana bo to wlasnie te wlokna![]()
Prawie jak w ostatino 2000 : ) podobny głośnik.Pawel S. napisał:woofer siedzi w 25 litrach i jest strojony na ok 48Hz
strojenie jest OK ale obudowa okazala sie troche za duza
a po co skoro w cenie Vify jest wiele bardzo dobrych średniaków ? Lepszych na średnicy... Po to Vifa wymyśliła 18tke żeby grało to raczej w dwóch drogach..Bartuś napisał:Może by zmienić zwrotke i dorzucić jakiegoś niskotonowca do tego i zrobić 3way ?
nowy1 napisał:Pawle ,
tak długo pisałeś o tych kolumnach myślałem ,że wylecisz z jakimś wypasem cuda na kiju .
Tu tylko poprawna konstrukcja,ale żeby nie było ,że się czepiam ładne ale bez polotu .
dolphin123 napisał:Ja czekam aż porówna ten zestaw z seasami, a dokładniej jak średnica jest odbierana przy niskim podziale przy 27TBFC/G...
jeszcze lepsze rozwiazanie. zatem czekamMichał K. napisał:porównamy je jeszcze niedługo z moimi seasami
dolphin123 napisał:Michał K. napisał/a
porównamy je jeszcze niedługo z moimi seasami
jeszcze lepsze rozwiazanie. zatem czekam
w ostinato 2000 bylo chba 30-35 litrowBartuś napisał:Prawie jak w ostatino 2000 : ) podobny głośnik.
takie wlasnie byly plany jeszcze przed wykonczeniem plyt. nawet kupilem juz MDSy08Bartuś napisał:Może by zmienić zwrotke i dorzucić jakiegoś niskotonowca do tego i zrobić 3way ?
to wlasnie byla forma eksperymentu. chcialem sprawdzic czy tak drube scianki cos pomagaja...Bartuś napisał:I nie wiem po co aż 28mm ja bym wybrał mDF 22
tej samej firmy w sprayu - kupowane w castoRfck napisał:Paweł, a jaki to podkładzik ? bo szpachla rozumiem novol universalna z utwardzaczem?
sluchalem tego przez 2 dni... bardzo trudno to opisac :???:dolphin123 napisał:Ja czekam aż porówna ten zestaw z seasami, a dokładniej jak średnica jest odbierana przy niskim podziale przy 27TBFC/G...
Michał K. napisał:nowy1 napisał:Pawle ,
Tu tylko poprawna konstrukcja,ale żeby nie było ,że się czepiam ładne ale bez polotu .
Jak sam byś miał ładne kolumny to bym się z Twoim komentarzem zgodził. Ale panie nie wyskakuj ze swoimi lodówkami do ładnych kolumn bo to tak jak by porównać linie malucha do audi r8a i nie mówie tutaj tylko o Twoim (okropnym) fornirze a także o proporcjach które pasują do siebie jak piernik do wiatraka
( chyba tidali tak naprawde nie widziałeś choć podobno się na nich wzorowałeś
)
dolphin123 napisał:Ja czekam aż porówna ten zestaw z seasami, a dokładniej jak średnica jest odbierana przy niskim podziale przy 27TBFC/G...
porównamy je jeszcze niedługo z moimi seasami mam nadzieje, konfrontacji na średnicy jestem najbardziej ciekaw choć reszta pasma napewno szans zbytnich niema. Dawno kolumn Pawła nie słyszałem także nie jestem w stanie porównać tego tak chop siup![]()
Panie fachowcu Niby stolarzu, takie proporcje nie są dla ładności tak ja ty to zrobiłeś ,że się prawie przwalają, po pierwsze po drugie kto łączy tak mały średniak z wooferem 26 i to ma grac stary weś poczytaj trochę i pomyśl jak zrobisz trochę konstrukcje to sie wymądrzaj, Wiesz nie będę z tobą dyskutował bo za smarkacz jesteś dla mnie | ![]() |
KIVLOV napisał:gdyż uniamp i tda nie pokazały klasy, a jak podłączyłem pod Caspiana to zdębiałem.
sam takie chciales wiec tobie bardziej sie podobalyKIVLOV napisał:Moja konstrukcja chyba była ładniejsza, ale o gustach się nie dyskutuje.
nie gubi sie tylko juz dawno wymieka :lol:KIVLOV napisał:Przy głośnym słuchaniu rytmicznych, energicznych utworów obfitujących w sporą ilość bassu niestety woofer się gubi (był test między Vifą, a hdsem 180 - pamiętasz).
nie - to wina perspektywy. juz michal mi na to uwage wczesniej zwracal. wszystkie krawedzie sa rownolegleHubertoos0222 napisał:czy te kolumny rozszerzają się ku górze czy ta ja za dużo wypiłem?
nie. nie katuje ich wielka moca a bas nie jest powolny wiec zostawiam tak jak jestHubertoos0222 napisał:I czy nie myślałeś Pawle o zmniejśzeniu troszkę objętości kolumn (za pomocą wiedzy lub czegoś podobnego)
bralem to co mialem pod rekaHubertoos0222 napisał:bardzo fajna prowadnica do wycinania terminali.
jak kasa wpadnie to moze pomysle o jakims kamieniujamess8 napisał:Jedynie cokoły bym widział trochę inne.
I to właśnie jest zaradność pogratulować.Pawel S. napisał:bralem to co mialem pod reka