• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny 2-way

Reakcji
1
Cześć wszystkim , naszła mnie wena na zrobienie paczek
Pomyślałem o 2way opartym na:
Reckhorn D-200
Dayton ND25FW-4

Co myślicie ?

Witaj.

Myślę, że Reckhorn D-200 jest głośnikiem do innych zastosowań niż układ 2-Way.
Jest to przetwornik subbasowy a nie niśkośredniotonowy,
Dodatkowo rozmiar falowodu ND25FW może być problematyczny w łączeniu z 8 calowym midwooferem.

Witaj.

Myślę, że Reckhorn D-200 jest głośnikiem do innych zastosowań niż układ 2-Way.
Jest to przetwornik subbasowy a nie niśkośredniotonowy,
Dodatkowo rozmiar falowodu ND25FW może być problematyczny w łączeniu z 8 calowym midwooferem.
No właśnie... Trochę też się tego obawiam, fajnie było by zrobić 2way na woferze 8 cali i tweeterze z WG - jakoś tak podoba mi się taki układ
Ale chyba dorzucę tam np. SB12 na średnie

Jest bardzo fajny i sprawdzony projekt od Pogromcy Mitów

Jest też dobry projekt od LuSzTi-ego z tym, że może być problem z dostępnością Peerless'ów

Możesz też spróbować mój skromny projekt, który niedawno udostępniłem

https://diyaudio.pl/threads/sb-grand-monitor-sb26adc-c0004-visaton-wg-148r-sb20pfcr30-4.665997/

Tak więc kilka możliwości budowy 2-Way na 8 calowym midwooferze masz.

Jest bardzo fajny i sprawdzony projekt od Pogromcy Mitów

Jest też dobry projekt od LuSzTi-ego z tym, że może być problem z dostępnością Peerless'ów

Możesz też spróbować mój skromny projekt, który niedawno udostępniłem

https://diyaudio.pl/threads/sb-grand-monitor-sb26adc-c0004-visaton-wg-148r-sb20pfcr30-4.665997/

Tak więc kilka możliwości budowy 2-Way na 8 calowym midwooferze masz.
Ten projekt wyżej to trochę klamoty wielkie, za to Twój projekt podoba mi się , bardzo fajnie to zrobiłeś ;)

Jeżeli jesteś z okolic Krakowa lub Bielska Białej to zapraszam do siebie, możesz posłuchać na nich muzyki i ocenisz czy warto budować ;)

Powrót