Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No właśnie... Trochę też się tego obawiam, fajnie było by zrobić 2way na woferze 8 cali i tweeterze z WG - jakoś tak podoba mi się taki układWitaj.
Myślę, że Reckhorn D-200 jest głośnikiem do innych zastosowań niż układ 2-Way.
Jest to przetwornik subbasowy a nie niśkośredniotonowy,
Dodatkowo rozmiar falowodu ND25FW może być problematyczny w łączeniu z 8 calowym midwooferem.
Ten projekt wyżej to trochę klamoty wielkie, za to Twój projekt podoba mi się , bardzo fajnie to zrobiłeśJest bardzo fajny i sprawdzony projekt od Pogromcy Mitów
Projekt swój początek miał dość dawno temu i jego budowę przedstawiłem w poniższym temacie, ale przydałoby się to wszystko zebrać w jednym temacie ukończonych projektów.
https://diyaudio.pl/showthread.php/...ize-2-Way-Scan-Speak-22W-4534G00-D2604-833000
Kolumny nie były projektowane z myślą o osiągnięciu wybitnego brzmienia hiend. Miały wpasować się w dość uniwersalne zastosowanie, przy możliwie prostym i niedrogim ich wykonaniu.
Przetworniki wybrane do projektu, to dość tanie i sprawdzone konstrukcje Scan Speak Discovery. Midbas 22W/4534G00 w...
- Pogromca mitow
- Odpowiedzi: 31
- Forum: Projekty-kolumny
Jest też dobry projekt od LuSzTi-ego z tym, że może być problem z dostępnością Peerless'ów
Korundowe Oversize'y
Ponieważ nie bardzo mam ochotę na robienie kolejnych kolumn na SBA a i lubię robić projekty wymykające się ze standardów i kanonów, powstał niżej prezentowany projekt kolumn, o których potocznie mówi się Oversized 2-way.
Oversized 2-way ponieważ rzadko używa się głośników 8 calowych jako midwoofer w konstrukcji 2 drożnej, a tak właśnie jest w tym przypadku.
Kolumny, w pierwszej wersji grały w pokoju naszego forum na wystawie Audio Video Show 2019:
...
- LuSzTi
- Odpowiedzi: 22
- Forum: Projekty-kolumny
Możesz też spróbować mój skromny projekt, który niedawno udostępniłem
https://diyaudio.pl/threads/sb-grand-monitor-sb26adc-c0004-visaton-wg-148r-sb20pfcr30-4.665997/
Tak więc kilka możliwości budowy 2-Way na 8 calowym midwooferze masz.
Niestety mam daleko bo z Torunia, ale dziękuję za zaproszenieJeżeli jesteś z okolic Krakowa lub Bielska Białej to zapraszam do siebie, możesz posłuchać na nich muzyki i ocenisz czy warto budować![]()