• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[ Kolumny 3-drożne] el Diablo by EZO

• Autor wątku Autor wątku EZO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja również nie mogę się napatrzeć... I chyba zastosuję część tego super designu w moje przyszłe podłogowe :P Jeśli EZO się nie obrazi :)

Audio Physic Shark 5
Usher Compass CP 730
Gamut L-5 (33tys pln)
Thiel
sraszne, ze te wszystkie firmy popelnily blad i maja wysokotonowy z niskosrednimi na pochylonej sciance :)

ezo to teraz ja to skomentuje poprostu nic dodac nic ujac zajeb..... konstrukcja 6+ :)

a jakie ma wymiary ten sprzęt może masz zdięcia z zbudowy. i bardzo bym prosił o wysokość, szerokość i głębokość kolumny a także średnice tych głośników i otworu bass reflex i czym to wytłumiłeś

Nie mam zdjec z okresu budowy bo nie robilem ich.
Wymiary i tak Ci nic nie dadzap oniewaz w srodku jest kilka przegrod ktore likwiduja nadlitrarz.
I ja bym sie na Twoim miejscu za to nie zabieral jezeli majac nazwe glosnikow nie mozesz dotrzec to ich parametrow, a znajc strojenie portow b-r jeszcze potrzebujesz dlugosc i srednice.
:)
Z drugiej strony moze warto zorbic cos nowego, a nie klona

tak szczeże muwiąc nie chciało mi się szukać parametrów tych głośników. A wymiary obudowy są dlamnie potrzebne ponieważ chcem zrobić podobno obudowe co ty zrobiłes i chcem zachować odpowiednio proprcje przodu,czyli tej ścianki nachlonej do tej pionowej. A objętość oblicze sam jak coś to zwiększe lub zmniejsze głębokość i szerokość kolumny

po 1 - chcę, anie "chcem" bo wybitnie zaczyna mnie to już irytować...
po 2 - jeśli Tobie się nie chce to nam ma się chcieć ?
Jeśli chcesz znać proporcje to policz sobie po pixelach na obrazku.

Pozwole sobie podbic temat gdyz konstrukcja jest warta uwagi :)

:mrgreen:

Hej! To mój pierwszy post na tym forum.
Czy te wielkie, interesujące kolumny były poddane pomiarom mikrofonowym i elektrycznym? Jestem bardzo ciekawy jak wygląda:
- sumaryczna charakterystyka amplitudowa zestawu,
- charakterystyki poszczególnych głośników z filtrami,
- sumaryczna odpowiedź na impuls,
- odpowiedzi na impuls poszczególnych głośników,
- charakterystyka impedancji całego zestawu.
Jeśli mnie coś ominęło to bardzo proszę o link do postu z takimi informacjami, jeśli nie to z przyjemnością poznam takie szczegóły.
Pozdrawiam ambitnego Konstruktora i wszystkich tu obecnych miłośników audio!

Powrót