• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[ Kolumny 3-drożne] el Diablo by EZO

• Autor wątku Autor wątku EZO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
EZO, i super.Odnoszę wrażenie że po takim zabiegu i ewentualnych korektach powstanie zestaw niemal wzorcowy.I dlatego właśnie napisałem wyżej jak napisałem,w celu lekkiej mobilizacji :wink:
EZO, chyba nie masz mi tego za złe?

nic dodać , nic ujac , po prostu super mega potwory ! pieknie wykonczone! Chciał bym zobaczyć je i usłuszeć w akcji :) PozDro :mrgreen:

Nic tylko pogratulowac :wink:

[ Dodano: 2007-01-09, 20:45 ]
moglbys zamiescic projekt zwrotnicy??

Witam, ciekawa konstrukcja, dobre przetworniki, staranna robota i basu nigdy nie zabraknie :lol: Mam pytanko: mianowicie mógłbyś pokazać schemat wejścia wysokopoziomowego (high in) tej końcówki. Czy masa wejścia końcówki i pozostałych głośników jest taka sama czy "idzie" przez jakiś rezystor?

DIGIPROCOMP napisał:
Witam, ciekawa konstrukcja, dobre przetworniki, staranna robota i basu nigdy nie zabraknie :lol: Mam pytanko: mianowicie mógłbyś pokazać schemat wejścia wysokopoziomowego (high in) tej końcówki. Czy masa wejścia końcówki i pozostałych głośników jest taka sama czy "idzie" przez jakiś rezystor?

Nie odpowiem Ci, bo panel robił Irek - swoją drogą to jest prototyp z którym nie było i nie ma żadnego problemu.

Kiedyś o tym zapomniałem napisać - kolumny są napędzane przez DSP-A1092 Yamahy.
W momencie załączenia subwooferów /ciętych przez wzmacniacz na 80Hz/ Vifa jest cięta od dołu przez procesor na 80Hz - a więc można wówczas konstrukcje traktować jako 3 way.

Powrót