tez musi byc odpowiedni litraz
Chyba zależy od częstotliwości podziału.
W Mildtonach są GDMy z zamkniętym koszem przypominam, grają od 1 kHz.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
tez musi byc odpowiedni litraz
tak, dokladnieChyba zależy od częstotliwości podziału.
W Mildtonach są GDMy z zamkniętym koszem przypominam, grają od 1 kHz.
wytlumacz sie bo albo przestane traktowac powaznie twoje posty, albo piszemy o zupelnie roznych glosnikachNiema znaczenia czy to 16 czy 18
pomysle tutaj o dolozeniu stalowego pierscienia w kolorze czarnym tylko na zakrycie zawieszenia przyklejonego do kosza. koszt nieduzy, malo roboty i minimalny wplyw na akustykeGDN 30 ma tutaj ten plus że rant kosza jest wąski w porównaniu ze średnicą membrany, więc rezygnacja z jego przyozdabiania może dać dobre rezultaty wizualne.
wytlumacz sie bo albo przestane traktowac powaznie twoje posty, albo piszemy o zupelnie roznych glosnikach
---------- Post dodany o 18:53 ---------- Poprzedni post o 18:50 ----------
pomysle tutaj o dolozeniu stalowego pierscienia w kolorze czarnym tylko na zakrycie zawieszenia przyklejonego do kosza. koszt nieduzy, malo roboty i minimalny wplyw na akustyke
wlasnie ze wzgledu na otwarty kosz i niskie FS widze potencjal w GDM 18/80
Ja męczyłem kiedyś Paweł panów z tonsila, żeby zrobili pierścienie ozdobne od zeus rock i wtedy by było idealnie bo by można było zrobić podfrezowanie i kosz gdma wtedy do lakierowania proszkowego na czarno i by było idealne zgranie. Tak wyglądają te aluminiowe pierścienie w czarnym macie http://studiodzwieku.com/index.php?action=tonsil_zeus_rock
Mi tego pisać nie musisz, ale cisnie mi się na usta tekst "z ch... bata nie ukręcisz" i nawet poprawnie zaprojektowana zwrotnica tu nie pomoze.A brzmienie w średniaku, to robi zwrotnica bo one solo nie graja.
a ja nawet gdzies zdjecia mam...Żadnych różnic w membranach i cewkach przy tym nie zauważyłem.
oryginalne glosniki pierwszy raz naprawianeNie wiem co wy tam za wynalazki obrabialiście, ale te głośniki z produkcji lat 90. nie miały prawa się od siebie różnić takimi szczegółami.
pisalem juz nie raz ze obecnie podzial na 1kHz dla sredniaka 16cm to nieporozumienie!Kolejny szlagwort, to niskie Fs. Niskie Fs jest po to żeby odsunąć rezonans jak najdalej od pasma użytecznego.
tylko ze ja mam zamiar kierowac sie dobrym brzmieniem...Akurat GDNy są wysoko efektywne i do nich trzeba się dopasować.
po znajomosci jakies 30-40zl zaleznie od materialups. Wycięty laserem będzie tani? A ile to może kosztować?
czy przypadkiem to nie bylo g...?ale cisnie mi się na usta tekst "z ch... bata nie ukręcisz" i nawet poprawnie zaprojektowana zwrotnica tu nie pomoze.
Miały być dostępne na stronie już w połowie stycznia i dalej nie ma. Ktoś dla nich to wykonuje chyba. Ładne te pierścienie, ale zmęczyło mnie już proszenie się o nie. Gdyby ktoś takie wykonywał, to bym sobie mógł zamówić.A można je u nich kupić, czy tylko w zestawie zeus koc wystepują ?
Nie prosciej wyfrezowac taki pierscien z mdf i ladnie pomalowac?